30 d’octubre de 2020 30/10/20

José Martí i Ruth Sanz reben a la Societat Castellonenca de Cultura

José Martí i Ruth Sanz reben a la Societat Castellonenca de Cultura - (foto 1)
  • L'entitat, que compleix en 2020 el seu primer centenari, sol·licita que la Diputació imprimisca el seu butlletí anual

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut a la presidenta de la Societat Castellonenca de Cultura, Elena Sánchez Almela, i al vicepresident, Eugeni Díaz Manteca, entitat que celebra en 2020 el seu primer centenari i en la seu del qual es van signar al desembre de 1932 les Normes de Castelló, document que va suposar un gran pas en el procés d'unificació ortogràfica del valencià. En la trobada també ha sigut present la diputada responsable de l'àrea de Cultura i de la impremta provincial, Ruth Sanz.

Els representants de l'associació han sol·licitat que un any més la impremta de la Diputació s'encarregue de la impressió del seu butlletí, una edició especialment important per ser la del centenari.

El president Martí ha elogiat la labor històrica d'aquesta entitat fundada en 1919 i constituïda formalment el 15 de març de 1920, que té entre els seus fins la conservació, l'estudi i la difusió dels valors artístics i culturals de les terres valencianes, sobretot de la província de Castelló i comarques afins. Per això, promou i realitza investigacions i fomenta i ajuda a la creativitat artística i literària. Segons ha explicat “la Societat Castellonenca de Cultura és fonamental per a explicar la província de Castelló i els canvis que ha experimentat en els últims 100 anys, i que tal com s'assegura en la pàgina web de l'entitat, constitueix una veu crítica i de referència per a qualsevol assumpte relacionat amb la memòria històrica, l'art, l'arqueologia o tot el que puga afectar a la ciutadania de la província de Castelló”.

Pujar