5 de desembre de 2020 5/12/20

Joan Grañana relata el passat de Sant Jordi a través dels seus protagonistes

Joan Grañana relata el passat de Sant Jordi a través dels seus protagonistes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Joan Grañana relata el passat de Sant Jordi a través dels seus protagonistes - (foto 2)
  Joan Grañana relata el passat de Sant Jordi a través dels seus protagonistes - (foto 3)

  El centre cívic va acollir aquest cap de setmana la presentació del llibre "Historias de San Jorge", de Juan Grañana. L'acte, presidit per l'alcalde, Iván Sánchez, va comptar amb les intervencions de l'autor de l'obra i del jove Narcís Tena.

  Tena, autor del pròleg, va fer una sinopsi de l'obra i va recomanar la seua lectura, "en el llibre es recull una part important de la història de Sant Jordi, relatada pels seus protagonistes o pels seus familiars i amics" i va explicar que, a través de les seues vivències, "es plasma la vida al poble fa gairebé un segle, des de l'any 1920 i les dècades posteriors, en un panorama prebèl·lic, de la guerra civil espanyola i de la postguerra".

  Per part seua, Juan Grañana, va acompanyar la seua exposició amb un muntatge audiovisual i va recordar alguna de les fites i anècdotes de l'època que es relaten en el llibre. L'autor, professor jubilat, ha realitzat un minuciós treball de recerca i, amb documents oficials i imatges d'aquells anys, va il·lustrar als assistents sobre com era la conjuntura social, econòmica i laboral al Sant Jordi d'antany.

  Grañana també va aprofitar per a agrair la col·laboració de Narcís Tena, "li vaig proposar que fera el pròleg perquè estudia Història en la Universitat de València i l'any passat va ser el primer de la seua promoció", i el suport de l'alcalde, "que em va animar a publicar l'obra i va fer les gestions perquè la Diputació de Castelló s'encarregara de l'edició".

  Pujar