elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP insta en la Diputació a defensar la sanitat de la província de Castelló

El PP insta en la Diputació a defensar la sanitat de la província de Castelló
  • Els populars demanen frenar les retallades i que es garantisca informació veraç als alcaldes per a lluitar tots junts contra la pandèmia

  • Vicent Sales: “Li demanem al president de la Diputació que actue com a portaveu de tots els alcaldes amb la Generalitat i que defense a la província de Castelló”

El portaveu del PP en la Diputació de Castelló, Vicent Sales, ha posat hui en valor el paper que la Diputació hauria de tindre davant l'avanç de la pandèmia i, sobretot, davant els clamorosos errors que està escometent la Generalitat Valenciana. Sales ha demanat al president de la Diputació, José Martí, des de la lleialtat institucional, “que defense la sanitat de Castelló i que defense als 135 alcaldes de la nostra província”.

El portaveu popular explica que “batent totes les xifres de contagis i morts, la Generalitat no és capaç d'oferir xifres reals i veraces perquè els alcaldes puguen actuar”. Vicent Sales explica que “els alcaldes es queixen, i amb tota la raó, que no se'ls faciliten dades reals des de la Generalitat” i ha advertit que “els ajuntaments no poden actuar de manera eficaç si no se'ls aporta tota la informació de manera veraç per a, d'aquesta forma, poder posar en marxa mesures”. “No és possible que els alcaldes de la Comunitat no compten amb informació real per a poder actuar” i ha recordat que els consistoris “podrien ser més eficaços si se'ls comptara la veritat”.

Tal com explica el portaveu popular, “volem que la Diputació defense, com a interlocutor directe que és, als ajuntaments”. En aquest sentit, Sales lamenta que “fins i tot en una cosa tan bàsica com és la vacunació, s'ha fet públic que la Generalitat ha desviat 3.000 vials que ja eren a la província de Castelló a altres províncies, segons denuncien els sindicats” i ha lamentat que “a això se li afigen retallades horàries en diversos centres de salut de la província de Castelló, tant de costa com a l'interior”.

Sales recorda que “la Generalitat ha de mantindre tots els serveis sanitaris ara mateix i concentrar tots els recursos en la sanitat de la província” amb una situació de pandèmia descontrolada.

Pujar