elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La implantació de la Zona de Baixes emissions de Castelló dispara la compra de les etiquetes mediambientals

La implantació de la Zona de Baixes emissions de Castelló dispara la compra de les etiquetes mediambientals
  MÉS FOTOS
  La implantació de la Zona de Baixes emissions de Castelló dispara la compra de les etiquetes mediambientals - (foto 2)

  La ciutat de Castelló ha presentat el redisseny de la primera fase de la seua Zona de Baixes Emissions (consulta tots els detalls en aquest enllaç). Un nou projecte que en general no planteja l'obligació de portar l'etiqueta ambiental per a circular per l'ametla central de la ciutat, encara que sí que estableix les situacions excepcionals en les quals es demanarà el distintiu per a poder conduir per determinats carrers.

  Això sí, abans de conéixer les novetats en el projecte, presentades aquest mes de setembre, la venda de les etiquetes ambientals s'ha disparat a la província. I és que les 31 oficines i els 59 serveis rurals de Correus de la província de Castelló han emés 43.919 distintius mediambientals de la Direcció General de Trànsit que classifiquen els vehicles segons la seua eficiència energètica, només durant el primer semestre de 2023.

  Amb l'entrada en vigor en 2023 de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) en les localitats amb més de 50.000 habitants, ha crescut molt la demanda d'aquestes etiquetes a través de Correus i el seu servei té un cost de 5 euros.

  Són quatre els tipus de distintius que es comercialitzen en funció de l'impacte ambiental dels vehicles i s'identifiquen amb els colors blau, blau i verd, verd i groc. A més, existeixen dos formats de grandària d'etiqueta tant per a cotxe com per a moto.

  A la província de Castelló la xifra d'etiquetes per a vehicles emeses en Correus ha crescut de manera considerable ja que, en el mateix període de l'any passat, només s'havien expedit 2.290 etiquetes.

  La comercialització de les etiquetes ambientals per a vehicles de la DGT forma part de la diversificació dels serveis de les oficines de Correus.

  A més, els quasi 6.000 carters i carteres rurals de tota Espanya també faciliten aquests distintius a les persones que resideixen en els xicotets municipis, un servei a la porta de les seues cases, que els evita desplaçaments.

  En les oficines de Correus també es poden tramitar altres serveis de la Direcció General de Trànsit, com ara l'obtenció del duplicat del permís de circulació, l'emissió d'informes de vehicles, o adquirir les balises homologades per la DGT, entre altres.

  Al costat dels tradicionals productes de Correus per a l'enviament de cartes i paqueteria, les oficines ofereixen també serveis com el pagament de tributs, gestions de serveis de llum i telefonia, accés a compra de bitllets de tren, a l'oferta d'asseguradores i de Correus Telecom i la venda de loteria de Creu Roja, amb l'objectiu de continuar acostant serveis a la ciutadania fent més fàcil el seu dia a dia.

  Pujar