elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gran expectació davant la celebració d’Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro a Canet Lo Roig

Gran expectació davant la celebració d’Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro a Canet Lo Roig
  • Se celebrarà els dies 8 i 9 de juny i comptarà amb més de 35 expositors, demostracions de cuina en directe, tallers, tasts d’oli...

Gran expectació davant la celebració d'Oleum, Jornades de l'Oli d'Oliva i la Cultura Gastro de Canet lo Roig, que se celebrarà els dies 8 i 9 de juny, i que pretén convertir-se en un gran aparador d'un dels principals atractius de la població del Baix Maestrat com són les oliveres, algunes mil·lenàries.

Prova d'això, són les rutes tematitzades que any darrere any concentren a més visitants fascinats per un patrimoni arbori pràcticament únic que oferix un oli d’excepcional qualitat premiat en nombroses ocasions.

La inauguració d'Oleum serà el dia 8 de juny a les 12 del migdia. Prèviament, a les 10, se celebrarà una 'Ruta Gastro-Cultural' gratuïta. Tast d'olis amb Paloma Roures d’Aovelovers, tallers de didaleres, parades de productes de proximitat, la celebració d'un sopar popular, l'actuació del grup 'Sin Documentos', centrarà l'activitat del dissabte, mentres que el diumenge dia 9 de juny la programació començarà a les 10 hores amb una 'Ruta Històrica' i a les 11 hores tindrà lloc un tast de vins gratuït a càrrec de ‘l’Estanquer’.

El plat fort de la jornada dominical arrancarà a les 12 de migdia amb un espectacular showcooking a càrrec de gran xefs com Raúl Resino, del Raúl Resino Restaurante de Benicarló; Rafael Gauxachs, de la Casa dels Capellans de Traiguera; Carlos Miralles, de Lo Sarao de Canet lo Roig i Mar Blava de Benicarló; i Iván Alemán, del San Rafael de Benicarló, que sorprendran amb plats que tindran a l’oli d’oliva de Canet lo Roig com a protagonista.

Una programació que es completa amb diverses exposicions com una de 'Mantons' i 'Faldes Antigues', jocs infantils, música tradicional com l'actuació de l'Escola de Dolçainers i Tabaleters de Tales o un concurs de fotografia. Cal mencionar que la fotografia guanyadora serà la portada del Programa de les Festes de la localitat.

L'alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, explicava que "falten poques hores perquè arranque Oleum, Jornades de l'Oli d'Oliva i la Cultura Gastro de Canet lo Roig. Estem molt il·lusionats per esta nova aposta de la tradicional Fira que teníem per tal de seguir promocionant un dels nostres grans atractius com és l'oli d'oliva". Pallarés, aprofitava l'ocasió per a agrair a les entitats del poble "el treball i l’esforç perquè iniciatives com Oleum siguen tot un èxit".

Cal destacar que col·laboren entitats locals com l'Associació Musical Santa Cecília, el Grup de La Dansa, l'AMPA, la Penya Taurina, les Ames de Casa, Amics de la Fotografia i Associació Cultural Lo Suabe, entre altres.

Per una altra banda, animava a participar de les moltes activitats que estan programades. "Són unes Jornades pensades per a tota mena de públics, també el familiar, en un entorn privilegiat que també invita a conèixer altres aspectes de Canet lo Roig. Tenim patrimoni i una rica gastronomia que compta amb un dels ingredients més saludables del mercat com és l'oli d'oliva", afegia.

Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro de Canet lo Roig compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i Castelló, Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló.

Pujar