elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern tomba una macroplanta solar entre Nules, Moncofa i Segorbe

El Govern tomba una macroplanta solar entre Nules, Moncofa i Segorbe
  • La declaració d'impacte ambiental no ha acceptat el parc Valentia Edetanotum

El Govern ha tombat la macroplanta solar ‘Valentia Edetanotum’ que estava projectada sobre els termes municipals de Moncofa, Nules i Sogorb.
Aquest dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat la declaració d'impacte ambiental que denega el projecte amb el qual Harbour Maestrat anava a ocupar amb plaques fotovoltaiques quasi 500 hectàrees.
Entre altres qüestions, el text és desfavorable a aquesta macrooplanta pel seu impacte negatiu en el medi ambient i el patrimoni històric, no sols en aquests tres municipis sinó d'uns altres pels quals passarien les torres elèctriques de la línia d'evacuació de l'energia.
I és que afectaria zones com la vila romana del Benicató de Nules, el jaciment iber de la Punta d’Orleyl de la Vall d'Uixó, el castell de Presó de Sagunt, els nuclis històrics d'Algímia d'Alfara i Alfara de la Baronia o l'arbre monumental de la Morruda de Sogorb.
Sobre la línia elèctrica, l'informe explica que s'han de seguir “els corredors prioritaris establits” seguiendo el traçat de carreteres com la CV-50, soterrant els cables sota terra o utilitzant altres línies que ja existeixen.
A més, considera que el parc solar de la zona de Sogorb s'instal·laria sobre una zona de perillositat geomorfològica i que diverses parts del projecte podrien afectar les reserves d'ocells

Pujar