30 de setembre de 2020 30/9/20

PP: "La Generalitat deu ja més de 25 milions als ajuntaments de Castelló"

PP: "La Generalitat deu ja més de 25 milions als ajuntaments de Castelló" - (foto 1)
  • Aguilella: “L'asfíxia als ajuntaments està generant greus problemes, sobretot en municipis petits”

El Partit Popular de Castelló ha fet avui pública el deute que la Generalitat Valenciana està generant als ajuntaments de Castelló i que ascendeix ja a més de 25 milions d'euros. A aquesta xifra calia sumar-li les dades que alguns alcaldes del PSOE estan ocultant al PP malgrat les seves peticions.

Un deute que està generant, tal com ha explicat el secretari de Política Local, Salvador Aguilella, “greus tensions en les tresoreries dels ajuntaments” ja que “al final s'ha de fer front a pagament per part dels Ajuntaments mentre la Generalitat no compleix”.

El responsable del PP ha recordat casos flagrants com per exemple el publicitat Fons de Cooperació als Ajuntaments. Un anunci de Puig que suposaven 4.672.000 euros per als ajuntaments “i que, a més, en la seva pròpia resolució asseguraven que s'anaven a pagar en el primer semestre de l'any i que no han pagat ni un euro”.

El mateix amb el Pla contra la Despoblació que implicaven 1.386.926 euros per part de la Generalitat “i que no han pagat ni un euro”. Una asfíxia que se suma a projectes com el Pla Edificant, que no l'estan pagant, així com qüestions bàsiques com la dependència o plans de Benestar Social. Aguilella ha recordat que “hi ha qüestions molt greus, com els fons europeus destinats a l'ocupació i que tampoc estan pagant quan la Generalitat és un mer distribuïdor”.

La xifra de més de 25 milions d'euros, mancant conèixer dades d'ajuntaments que no volen facilitar la informació (en contra de la Llei de Transparència), afecta, sobretot, “a ajuntaments petits ja que el deute de la Generalitat suposa a vegades fins al 20% del pressupost municipal, asfixiant als alcaldes”.

La secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, ha lamentat que “en el cas de la província el PP és el partit que més alcaldies tens, amb un total de 65” pel que “convidem als alcaldes del PSOE a fer un pas al capdavant i reclamar el que és dels veïns”.

Vicente-Ruiz ha assegurat que “mentre disparen el nombre d'assessors i paguen ja més de 20 milions d'euros a les empreses de la família de Ximo Puig en subvencions públiques, cada vegada són més els problemes que hi ha per a pagar el que deuen”.

La secretària general del PPCS considera que “l'esquerra està fent el que sap fer: balafiar els diners públics amb colocódromos i endollant a gent” mentre la província perd oportunitats.

Pujar