26 de novembre de 2020 26/11/20

La Generalitat invertirà 450.000 euros en la canalització del Barranc de la Font de Benlloch per a evitar futures inundacions

La Generalitat invertirà 450.000 euros en la canalització del Barranc de la Font de Benlloch per a evitar futures inundacions - (foto 1)
  • La obra, inclosa en el Patricova i dins dels pressupostos del Consell per a 2017, reduirà el perill que provoquen les avingudes d'aigua en època de fortes plujes

  • L'alcalde, Ángel Ribés, explica que aquesta és la segona fase del projecte i suposarà la consolidació dels treballs de sanejament i adequació de les canonades que van tindre lloc durant el passat mes de novembre

MÉS FOTOS
La Generalitat invertirà 450.000 euros en la canalització del Barranc de la Font de Benlloch per a evitar futures inundacions - (foto 2)
La Generalitat invertirà 450.000 euros en la canalització del Barranc de la Font de Benlloch per a evitar futures inundacions - (foto 3)

El municipi de Benlloch vorà resolta una vella reivindicació durant l'exercici 2017: la canalització del Barranc de la Font. Els treballs es portaran a terme entre la zona del 'povet' i el pont ubicat al final de la plaça Sant Antoni i serviran per a reduir el perill d'inundabilitat de les vivendes situades als dos marges del barranc que provoquen les avingudes d'aigua en època de fortes plujes.

L'obra està prevista dins del Pla d'Acció Territorial de Prevenció de Risc d'Indundació de la Comunitat Valenciana (Patricova) i compta amb una línea d'inversió de 450.000 euros per part de la Generalitat Valenciana en els pressupostos d'enguany. L'alcalde de la localitat, Ángel Ribés, es mostra satisfet "per haver aconseguit fer realitat una vella demanda dels veïns i veïnes de Benlloch, que voran com es redueix el risc d'inundació de les seues cases i la perillositat per al trànsit, al mateix temps que s'afavorirà el desenvolupament urbanístic del municipi en el futur".

Els treballs han estat qualificats de preferents per el Consell després d'incorporar al Patricova el risc geomorfològic de xicotets barrancs que actúen com un riu efimer i tenen un alta perillositat quan arriben plujes intenses. En aquest sentit, cal recordar que durant les avingudes de març de 2015, la riuada va causar la mort d'un home al bolcar el seu Vehicle a l'aigua i també va afectar els fonaments de les cases situades junt al Barranc de la Font, el que va fer perillar la seua estabilitat i va posar en risc la vida dels veïns. En el projecte actual de remodelación també es contempla la urbanització de les dos marges del barranc amb voreres i fanals.

Ribés explica que aquesta segona fase de l'obra suposarà la consolidació dels treballs que es van realitzar durant el mes de novembre i que es van centrar en la reparació del sistema de sanejament que discorre per la vora del barranc de la Font, amb l'adequació de les canonades per a evitar possibles filtracions i que també es va estendre al Barranc dels Cirers, a la Roca de la Tortuga i al Camí dels Romans. Els treballs van tindre un cost de 200.000 euros i van estar finançades al 50% per l'Ajuntament de Benlloch i pel Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, amb una aportació que va arribar de les ajudes destinades a reparar els danys causats per les inundacions i altres efectes dels temporals de pluja i neu de l'any 2015. L'Ajuntament contempla l'execució d'una tercera fase, amb la que la inversió total per a paliar el perill d'inundabilitat del Barranc de la Font arribaria als 900.000 euros.

Pujar