elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cap funcionària de Castelló ha demanat el permís menstrual

Cap funcionària de Castelló ha demanat el permís menstrual
  • L'Ajuntament va posar en marxa aquesta mesura al setembre de 2021

Vuit mesos després que l'Ajuntament de Castelló posara en marxa el permís menstrual per a les treballadores municipals, cap funcionària ha sol·licitat aquest concessió, segons ho han confirmat fonts del consistori de la capital de la província.

Cal assenyalar que aquest permís es va posar en marxa al setembre de 2021 pel qual l'Ajuntament de Castelló donava la possibilitat que les dones amb regles doloroses puguen agafar-se un permís de 8 hores al mes recuperables en els següents tres mesos.

Per a això cal presentar un certificat mèdic.

Aquest acord, que seguia el deixant de l'adoptat a l'Ajuntament de Girona, el primer a Espanya, és una mesura pionera a nivell nacional que introdueix avanços en matèria de política social.

Aquesta mesura es va incloure en el nou acord laboral per al personal funcionari i el conveni col·lectiu per al personal laboral de l'Ajuntament, adoptat de manera unànime entre representants sindicals i els grups polítics.

Una mesura que s'obri a tota Espanya

Ara el Govern d'Espanya pretén incloure el permís laboral menstrual per a les dones que tenen regles molt doloroses i incapacitares. No obstant això, en el cas de la norma nacional, que s'inclou en l'esborrany del projecte de llei de l'avortament que ha elaborat el Ministeri d'Igualtat, assenyala que les dones que demostren mitjançant un certificat mèdic que pateixen regles doloroses podran agafar-se tres dies de permís.

Borriana també inclou el permís menstrual

També Borriana va adoptar aquesta mesura, encara que encara no s'aplica, en l'II Pla d'Igualtat aprovat en el ple del passat mes de març.

Des de l'Ajuntament de Borriana van assenyalar que la seua posada en marxa no arribaria fins a 2022-2023 i la intenció és seguir els mateixos paràmetres que el consistori de la capital de la Plana.

Pujar