elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El folk des de La Safor del duo Aigua tanca la quarta edició de La Mar de Cultures

El folk des de La Safor del duo Aigua tanca la quarta edició de La Mar de Cultures
  • El duo integrat per Joan Peiró Aznar i Lies Hendrix repassarà les cançons del seu disc ‘Noninó’

  • Les biblioteques estivals d'Orpesa, Almassora i Almenara acolliran les actuacions entre el 30 d'agost i l'1 de setembre

MÉS FOTOS
El folk des de La Safor del duo Aigua tanca la quarta edició de La Mar de Cultures - (foto 2)
El folk des de La Safor del duo Aigua tanca la quarta edició de La Mar de Cultures - (foto 3)
El folk des de La Safor del duo Aigua tanca la quarta edició de La Mar de Cultures - (foto 4)

Aigua protagonitza la tercera, i última, setmana de la quarta edició de La Mar de Cultures. Es tracta d'una proposta que beu de la música tradicional per a dotar-la d'un identificatiu segell propi i actual. “L'aigua és dinàmica i així és la música”. Amb aquesta definició justifiquen el nom del seu projecte el cantant i guitarrista Joan Peiró Aznar i l'acordeonista diatònica Lies Hendrix. Es van estrenar en 2021 amb el disc ‘Noninó’, les cançons del qual i el molt recent single “La saforenca” sonaran a les biblioteques d'estiu d'Amplàries d'Orpesa (dimecres 30 d'agost), platja de Benafelí d'Almassora (dijous 31) i l’edifici Miguel Hernández de la platja Casablanca (Almenara). Actuacions amb inici a les 20.00 i lliure accés.

Joan Peiró Aznar, nascut en la localitat valenciana de Potries, es va endinsar en la música a través de la guitarra clàssica, arribant fins al Conservatori Superior dels Illes Balears. Va ser a Mallorca on va començar a interessar-se pel jazz i el flamenc, traslladant-se fins a Còrdova per a conèixer millor aquest últim gènere. La seua inquietud el va portar posteriorment fins a Göteborg (Suècia) per a graduar-se en músiques del món. Allí va conèixer a l'acordeonista Lies Hendrix. Les seues ganes de descobrir altres sonoritats l’havien traslladada des de Bèlgica fins a Suècia. L'any 2020 van decidir establir-se a Potries.

Des d'aquesta localitat de La Safor han donat origen al projecte Aigua. Un homenatge a les terres valencianes que han vist nàixer i créixer a Joan i han acollit a Lies. A partir de la tradició popular, teixixen unes composicions que se serveixen dels coneixements de flamenc i jazz manouche de Joan i del folk i la ballable musette de Lies. Havaneres, jotes, masurques i cançons de bressol, entre l'harmonia moderna i l'artesania de la música tradicional, més poesia cantada i amb voluntat d’improvisació. Així es pot apreciar en els onze temes del disc ‘Noninó’ i en el seu single “La saforenca” (2023).

Creacions musicals per a deixar-se portar i compartir impressions amb els propis músics en espais poc habituals per a aquest art com són les biblioteques de mar. Una manera diferent de gaudir del treball de duos com Aigua, a molt curta distància entre intèrprets i espectadors. Així ha ocorregut en les setmanes anteriors a Orpesa, Almassora i Almenara amb els projectes de Magalí Sare & Manel Fortià i Riuh.

Organitzat per Artèria Cultural, La Mar de Cultures compta amb el suport de l'Associació Cultural i Medi Ambiental Arrels, el Patronat Provincial de Turisme de Diputació de Castelló, el Servei de Promoció de Generalitat Valenciana i els ajuntaments d'Orpesa, Almassora i Almenara.

TERCERA SETMANA DE LA MAR DE CULTURES (30 d'agost-1 de setembre)

Riuh:

Dimecres 30: Orpesa. Biblioteca de la Mar d'Amplàries. Carrer Amplàries, cantonada amb carrer Moscatell (zona verda).
Dijous 31. Almassora. Biblioteca de la Mar de la Platja Benafelí.
Divendres 1. Almenara. Biblioteca de la Platja Casablanca, Edifici Miguel Hernández, C/ Alberca, 20.

Pujar