elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Folgado clausura una jornada sobre la premsa digital a Castelló: “Els mitjans digitals aporten justícia comunicativa”

Folgado clausura una jornada sobre la premsa digital a Castelló: “Els mitjans digitals aporten justícia comunicativa”
  • L'Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana ha organitzat una jornada en la capital de la Plana per a tractar el periodisme de proximitat en temps de la Intel·ligència Artificial

El vicepresident de la Diputació de Castelló, Héctor Folgado, ha participat este matí en la clausura de la jornada ‘Teixint territori: el periodisme de proximitat en temps de la Intel·ligència Artificial’ organitzada per l'Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana (AMDComVal).

Folgado ha assegurat que els mitjans digitals són un “altaveu indispensable perquè la notícia arribe a tots els municipis”.

A més ha destacat els valors que els mitjans digitals de proximitat compartixen amb la Diputació de Castelló com “teixir província” des de “la igualtat d'oportunitats per a tots els municipis”. En este sentit, Folgado ha apuntat que “en la Diputació de Castelló ens agrada reivindicar-nos com el principal aliat dels municipis perquè arribem on ningú arriba”, igual que els mitjans digitals que “arriben abans que els grans mitjans”.

Per això, considera important el paper dels mitjans digitals per a “trencar barreres” i ha assegurat que la “els mitjans digitals aporten justícia comunicativa, més enllà de les pàgines de comarques o els pocs segons que s'escolten en la ràdio”.

Per a Folgado, els mitjans digitals de proximitat permeten donar “la mateixa importància a una notícia de Castell de Cabres -el municipi més xicotet de la Comunitat Valenciana- que a Castelló de la Plana”.

Quatre taules redones

La jornada, que s'ha realitzat a la Llotja del Cànem de la Universitat Jaume I, ha comptat amb la benvinguda del vicerector de l'UJI, Francesc Esteve, i de la Delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat.


Després de la benvinguda per part de Fabregat que ha destacat la “mirada pròxima” i el “compromís amb la realitat” dels mitjans digitals, ha posat en valor la informació de proximitat perquè aconseguix “donar veu a les històries locals que passen de llarg en els mitjans nacionals”.

Així mateix, la jornada ha continuat amb quatre taules redones. En la primera, moderada per Santiago Calaforra, han tractat la ‘IA i el periodisme de proximitat’ i ha comptat amb la presència de Patrici Calvo, professor de l'àrea de Filosofia moral de l'UJI; Álex Rubio, planner en publicitat i innovació tecnològica; i Emilio Sáez, professor de Ciències de la Comunicació en l'UJI.

La segona taula ha versat sobre ‘Empreses, comunicació i mitjans locals’. Moderada per Juanjo Clemente, ha comptat amb Romina Moya, directora general de GAIN; Carolina Beguer, directora de comunicació del Grup Gimeno; i Marco Antonio Esteve, gerent del Grup Canut Lopera.

La redactora Rosa Piquer d'elperiodic.com ha moderat la tercera taula ‘Teixint territori. La necessitat d'informació sobre la realitat local i regional’ i com a ponents ha comptat amb Ángel Portolés, delegat de la rectora per a la Transformació Docent, la Comunicació i la Direcció del gabinet de l'UJI; Adrián Beltrán, cap de gabinet de l'Ajuntament d'Onda; i Elena Rincón, directora de comunicació de l'Autoritat Portuària de Castelló.

Per a finalitzar, Rosana Blasco ha moderat la taula ‘Agències de publicitat i la importància de la premsa pròxima en les estratègies hiperlocales’ que ha comptat amb Estela Bernad, presidenta d'adComunica; Héctor Berenguer, director de Semeve; i Paco Pellicer, responsable de comunicació d'Arquetipo.

Pujar