elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El festival Cinema Ciutadà FCCC 2016 premia «Dones de novembre» com millor documental

El festival Cinema Ciutadà FCCC 2016 premia «Dones de novembre» com millor documental

    El documental Dones de novembre. Les fosses clandestines del franquisme dirigit pel tècnic del Laboratori de Comunicació (Labcom) de la Universitat Jaume I i professor associat Óscar Navarro i el periodista valencià Sergi Tarín ha sigut el guanyador de la modalitat de documentals en la segona edició del Festival Cinema Ciutadà FCCC 2016 organitzat per la Associació Ciutadania i Comunicació.

    El jurat integrat pels crítics de cinema Juan Miguel Company, Ignacio Cort, Pau Vergara i Santi Hernández, els periodistes Emilia Bolinches i Jaime Millás, les realitzadores Helena Sánchez i Ana Victoria Pérez, i la gestora cultural Maria Luisa Serra ha destacat la qualitat del documental que narra els afusellaments de presos republicans en el cementeri de Paterna després de finalitzar la guerra civil. Al llarg d’un mes 44 produccions audiovisuals han sigut projectades dins del festival, dels quals 29 corresponien a les inscrites en la secció de concurs i 15 en la secció informativa, en sessions programades en 19 espais culturals, sindicals, docents i associatius. El festival es va tancar amb l’acte de lliurament de premis celebrat el 23 de novembre al Teatre Micalet de València.

    Dones de novembre. Les fosses clandestines del franquisme  dóna continuïtat a El Terrer. Un poble emmudit, produït en 2012, encara que tots dos documentals s'han realitzat per a poder ser vistos independentment. En les dos produccions s'ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, participant en diferents fases diversos alumnes dels graus en Comunicació Audiovisual, Publicitat, Periodisme i Traducció i Interpretació. Dones de Novembre relata la història de Josefa Celda en la seua cerca del forat on està el seu pare, un pagès d'Esquerra Republicana, i tota la trama burocràtica per a fer possible l'exhumació i el trasllat al costat de les restes de la seua mare. Però també és la història de les «dones de negre»; les mares, esposes i filles que cada 1 de novembre, dia de Tots els Sants, han acudit des de 1939 al cementeri per a homenatjar als familiars, a voltes amb risc per a la seua vida.

    Teaser de Dones de Novembre: https://youtu.be/myc5ZpJ3K3k

    Pujar