elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els exportadors de fruita traslladen a la Diputació la importància de la investigació varietal i l'assistència a les fires de Berlín i Madrid

Els exportadors de fruita traslladen a la Diputació la importància de la investigació varietal i l'assistència a les fires de Berlín i Madrid
  • El president, José Martí, rep als representants de Asociex, associació que aglutina a la pràctica totalitat dels comerços i les cooperatives de la província

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut a una representació de l'Associació Professional d'Exportadors de Fruita de la Província de Castelló (Asociex), constituïda en 1977, a la qual pertany la pràctica totalitat dels comerços privats i les cooperatives citrícoles castellonenques. A aquesta reunió han assistit el president de Asociex, Jorge García Vicent; el vicepresident, Marcos Gual, i el secretari general, Enrique Ribes.

Segons han explicat els seus representants, Asociex té entre les seues principals activitats la prestació de serveis als seus associats, la investigació varietal i l'assistència a fires de referència.

Per a l'associació és fonamental trobar una varietat d'elevada qualitat que s'adapte bé al terreny i permeta una producció amb garanties d'èxit en el mercat. En aquest sentit, els seus responsables han explicat que en una finca a Onda s'està experimentant amb més de 14.000 varietats de clementines. Es tracta d'una via de treball que segons el president Martí ajudarà al fet que la província de Castelló puga portar als mercats internacionals productes de molt elevada qualitat.

Quant a l'assistència a fires, el president de Asociex ha explicat la importància d'estar present en la de Berlín perquè Alemanya és la principal destinació dels cítrics de Castelló. També s'exporta molt a França, el Regne Unit i Itàlia. Una altra fira obligada és la Madrid. Per a continuar anant, tenint en compte el car que resulta, els representants de Asociex han sol·licitat al president Martí que la Diputació continue mantenint la col·laboració econòmica d'anys anteriors.

En un altre ordre de coses, els responsables de Asociex han comentat que el sector ocupa durant la temporada a una xifra d'al voltant de 22.000 treballadors a la província i a al voltant de 60.000 en la Comunitat, el conveni dels quals contempla sous un 30% més elevats que la mitjana del sector agropecuari.

Pujar