30 de novembre de 2020 30/11/20

El PP exigeix a Martí ajudes per a recuperar Castelló després del pas de Glòria

El PP exigeix a Martí ajudes per a recuperar Castelló després del pas de Glòria - (foto 1)
  • El Grup Popular presenta moció per a exigir a Diputació partida econòmica i reclamar a Sánchez la declaració de zona catastròfica amb l'objetciu d'actuar amb urgència

  • Susana Marqués, diputada provincial del PP, reivindica al PSPV “el mateix tracte que la província va rebre de la Diputació i del Govern d'Espanya quan va governar el PP”

El Grup Popular en la Diputació Provincial ha exigit a José Martí que reserve una partida econòmica per a ajudar la província a recuperar-se del devastació patida pel pas de la borrasca Glòria. La iniciativa, presentada en forma de moció, exigeix diligència i implicació a un president “que ha d'atendre la urgència de les ajudes que reclamen tant els pobles de l'interior com els municipis de costa després de la gravetat dels danys causats pel temporal”.

La iniciativa, tal com ha explicat la diputada provincial del PP Susana Marqués, no sols es dirigeix a la institució provincial, sinó que “fa extensiu la crida a totes les administracions públiques reclamant per a la nostra província igualtat de tracte”. Al gener de 2017 vam patir un temporal “que va meréixer la declaració de zona catastròfica per part del Govern d'Espanya, llavors amb Mariano Rajoy com a president. Exigim la mateixa implicació de Pedro Sánchez i idèntica diligència per a portar l'acord al Consell de Ministres”.

Així mateix, “també exigim de José Martí que reserve crèdit perquè els municipis afectats puguen reclamar ajudes de la Diputació Provincial”. “Quan va governar el PP, amb Javier Moliner al capdavant, es van aprovar reiterades línies d'ajudes per a atendre les necessitats de la província tant per temporals com per gota freda. Desitgem aqueix mateix tracte del PSPV i Compromís”, ha declarat la diputada.

En opinió de Marqués, “la defensa dels interessos de la província i la prestació d'ajudes públiques quan la nostra terra pateix danys d'envergadura com els causats per Gloria mereixen una actuació immediata. I malgrat que ja hem vist que el PSOE actua a rebuf de les nostres peticions, esperem que des de la Diputació moguen fitxa i anuncien una línia de crèdit extraordinària que serva per a ajudar no sols a la recuperació d'infraestructures públiques, sinó també a atendre les necessitats de centenars de famílies que han vist com colpejaven els seus habitatges, propietats o negocis”, ha declarat Marqués.

Pujar