2 de desembre de 2020 2/12/20

El PP exigeix a la Diputació que frene els canvis de criteri i lluite contra els mosquits

El PP exigeix a la Diputació que frene els canvis de criteri i lluite contra els mosquits - (foto 1)
  • Els populars exigeixen una solució global i eficaç a la plaga en poder acabar sent una problemàtica de salut pública

  • Vicent Sales: “No es pot afrontar un problema tan greu per parcel·les, cal pensar en una solució global i coordinada”

El grup popular en la Diputació de Castelló ha reclamat hui a l'equip de govern que deixe a un costat els canvis de criteri i que se centre en lluitar per un dels grans problemes que hi ha ara a la província de Castelló: la plaga de mosquits.

Tal com ha recordat el portaveu del PP, Vicent Sales, en l'últim ple la diputada de l'àrea es va despenjar amb una nova versió: que els tractaments aeris no són necessaris, malgrat que els alcaldes socialistes també els han reclamats. Sales considera que “el que no es pot és afrontar aquest greu problema per parcel·les, sinó que cal pensar en una solució global que implique a totes les administracions”.

Els alcaldes estan havent d'aplicar tractaments amb els seus recursos propis “amb lleialtat institucional i responsabilitat” però la realitat és que des de l'últim pla que va posar en marxa el PP en la passada legislatura, l'actual equip de govern ha minimitzat les accions “el que ha fet que cada vegada la plaga estiga més incontrolada”.

“No ens podem oblidar que aquesta plaga afecta a la imatge turística de la província, fa mal al sector serveis i a l'agricultura” i que si no es controla “pot ser un problema de salut pública” pel que “la Diputació ha de prendre el timó a buscar solucions i, a més, ha d'exigir a la Generalitat que actue d'una vegada en aquesta problemàtica”.

Vicent Sales explica que es necessita una solució global, amb criteris tècnics i transparència amb els alcaldes ja que de res serveix que cada ajuntament aplique unes mesures de manera individual “ja que els mosquits no entenen de fronteres i cal pensar en gran, en tot el territori”.

Pujar