Castellano

Europa injecta 20 milions d'euros a dues empreses castellonenques pels seus projectes verds

Europa injecta 20 milions d'euros a dues empreses castellonenques pels seus projectes verds
  • Es tracta d´un projecte pioner de Porcelanosa i un altre de BP a Castelló per la producció d´hidrogen verd

El Ministeri de Transició Ecològica ha publicat la resolució provisional de dues convocatòries dajuts vinculats a la implantació de projectes d'hidrogen verd.

En aquesta resolució hi ha dos projectes valencians que rebran la subvenció dels fons europeus: es tracta d'un projecte considerat com a pioner que desenvoluparà l'empresa Porcelanosa i de l'altra el pla desenvolupat per BP també per a la producció d'hidrogen verd a les instal·lacions de Castelló.

En total, i segons la resolució provisional, prop de 19 milions d'euros de fons europeus més que arriben a empreses valencianes o amb projectes al territori castellonenc.

El director general de Coordinació de l'Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos, destaca que l'estratègia que va emprendre la Generalitat amb l'estratègia valenciana de l'hidrogen verd comença a donar resultats.

En aquest sentit, Poyatos apunta que Castelló, com una zona d'ús intensiu de l'energia especialment per les característiques de la seua indústria, es convertirà en un dels “pols referents” en el desenvolupament i la implantació d'aquesta nova energia gràcies a l'impuls de les empreses i al suport de la Generalitat Valenciana.

Pujar