27 de novembre de 2020 27/11/20

Estudiants castellonencs creen un sistema capaç de desinfectar qualsevol element de la manera més ràpida possible

Estudiants castellonencs creen un sistema capaç de desinfectar qualsevol element de la manera més ràpida possible - (foto 1)
  • Els estudiants han creat una caixa de desinfecció amb la qual, a través de la llum ultraviolada, eliminen qualsevol bacteri

Un grup de nou estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló ha creat un nou sistema de desinfecció capaç d'eliminar qualsevol bacteri de la manera més ràpida possible. Aquest invent ha sigut batejat sota el nom LAPURY.

“Va sorgir com a resposta a una necessitat cada dia més present en les nostres vides, per això desenvolupem un producte capaç de combatre microorganismes, com el coronavirus actualment, desinfectant qualsevol element de la manera més ràpida possible” explica el grup, el qual ha pogut dur a terme el projecte després de participar en el Hackathon Pa-Europeu organitzat per la Comissió Europea.

Es tracta d'una eina de desinfecció, que mitjançant llum ultraviolada tipus C, i davant una aparent caixa rectangular pot contribuir a l'eliminació de bacteris – com podria ser el coronavirus – en llocs com a cases i negocis, o fins i tot restaurants i hospitals.

Una idea que sorgeix en un moment en el qual la presència del *coronavirus en la nostra vida ha fet que extremem les precaucions: “El coronavirus és invisible per a la percepció de l'ull humà, per la qual cosa la nostra major preocupació és evitar la propagació del mateix i reduir el risc de contagi per contacte directe amb un objecte infectat”.

Pujar