elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els escolars de la província de Castelló tornen a les aules amb emoció

Els escolars de la província de Castelló tornen a les aules amb emoció
  • A la Vall d'Uixó, els pares i mares assenyalen que arranca un curs molt incert

MÉS FOTOS
Els escolars de la província de Castelló tornen a les aules amb emoció - (foto 2)
Els escolars de la província de Castelló tornen a les aules amb emoció - (foto 3)
Els escolars de la província de Castelló tornen a les aules amb emoció - (foto 4)

L'ambient era hui diferent als voltants dels col·legis de la província de Castelló. El silenci de mesos anteriors donava pas aquest matí a les anhelades salutacions dels xiquets i xiquetes que han tornat hui a les aules.

Pares, mares i avis s'han acostat a les portes dels centres per a acompanyar als seus fills a la volta a les aules. I ho han fet mig any després que la pandèmia del coronavirus obligara a suspendre les classes presencials.

Els xiquets castellonencs canviaran els hàbits i les rutines de cursos anteriors. La llibertat anterior dóna pas a normes com la distància de seguretat, la neteja de mans o els grups bambolla s'imposen, almenys aquest curs, per a frenar la pandèmia del coronavirus.

En el CEIP Rosario Pérez de la Vall d'Uixó, situat en el barri Carbonaire, s'unien, a parts iguals, emoció i incertesa. Els xiquets i xiquetes han tornat a les aules amb l'emoció i l'alegria de retrobar-se amb els seus companys i amics. Sarah, que enguany cursarà 1r de primària, ha assegurat amb alegria que “tinc moltes ganes de veure als meus companys de classe”. I Óscar, també de 1r de primària, ha explicat que “aquest estiu l'he gaudit molt però estic emocionat per tornar al meu col·legi”.

No obstant això, per als adults, aquesta tornada a l’escola és molt diferent. Juli Talavera, mare de Sarah, ha assegurat que “tenim molta incertesa perquè no sabem com es desenvoluparà el curs”, però considera que “les mesures de seguretat que ha pres el col·legi són les correctes, sinó no haguera portat a la meua filla a classe”. A més, ha assenyalat que “tinc moltes ganes que la meua filla torne al col·legi perquè psicològicament necessiten veure als seus companys i fer classes presencials”.

Per una altra part, Vanesa Martínez, mare d'Óscar, ha apuntat que “estic convençuda que els professors ho faran tant bé com siga possible però m'agradaria que es prenguera la temperatura als xiquets a l'entrada del col·legi i no només a casa abans de portar-los a l’escola, perquè hi ha certa desconfiança per si els altres no ho fan”. Així mateix, aquesta mare ha reclamat la infermeria escolar, un recurs que considera “necessari per a tranquil·litat dels pares”.

Des de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, l'alcaldessa Tania Baños ha assenyalat que "no es comprèn que les escoles van estar tancades mentre els bars i restaurants, els supermercats, les sales de concerts i altres espectacles sí que estan obertes; no podem perdre tota una generació i per això hem de cercar l'equilibri entre protegir-nos sanitàriament i tenir una ciutat el més activa possible dins de la situació”.

Pujar