1 d’octubre de 2020 1/10/20

Els diputats i senadors del PPCS prioritzen Castelló i lamenten la discriminació del Consell a la província

Els diputats i senadors del PPCS prioritzen Castelló i lamenten la discriminació del Consell a la província - (foto 1)
  • Els sis diputats nacionals de Castelló responen per escrit que no es deixaran utilitzar per aquelarres nacionalistes

  • Els populars es neguen a participar en la trobada organitzada en Els Corts ja que l'única fi és criticar al Govern mentre Puig i Oltra discriminen a Castelló

Els diputats i senadors del PPCS han anunciat que prioritzen la província de Castelló davant la greu discriminació que la província està patint per part del Consell. Els sis diputats nacionals, Miguell Barrachina, Óscar Clavell, Salomé Pradas, Manuel Altava, Merche Mallol i Alberto Fabra han advertit que no van a participar en el teatre que han previst escenificar PSOE i Compromís en Les Corts entorn de la necessitat d'un millor finançament per a la Comunitat. Una reivindicació històrica del PP i a la qual ara se sumisca l'esquerra malgrat que van ser ells els que van aprovar l'actual sistema.

Els responsables del PP han assenyalat que "en qualsevol cas estem a disposició per a reunir-nos en el Senat, com en el Congrés o les Corts Valencianes, fins i tot debatre públicament sobre el finançament" i, a més, "coneixer alguna cosa que els ciutadans de Castelló els agradaria saber: quants dels 851 milions d'euros addicionals que rebrà la Comunitat en 2017 va a destinar a la nostra província el Consell doncs el referit finançament creix quasi el doble a la Comunitat que en la resta d'Espanya".

L'actual sistema de finançament autonòmic, aprovat pel PSOE i nacionalistes, és dolent per a la Comunitat. No obstant açò, en dos anys ha crescut en 1.900 milions d'euros i fins a en 2.700 milions d'euros disponibles si vam sumar l'estalvi en interessos gràcies a les mesures adoptades pel Gobienro. Malgrat açò, el menyspreu inversor cap a la província de Castelló des del Consell no té precedents.

Respecte a les inversions de l'Estat a Castelló, els responsables del PP adverteixen que "és completament certa la discriminació negativa que hem patit, fins al punt que en el període 2004-2011 només es van realitzar tres obres alienes a l'interès dels nostres veïns: el magatzem de gas Castor i dos desaladoras que encara no funcionen". No obstant açò, des de 2012 s'han iniciat i conclòs les obres de l'AVE de Castelló, amb 175 milions d'euros, i en l'actual projecte de Pressupostos Generals de l'Estat es contemplen històriques demandes de la província de Castelló com el Corredor Mediterrani de Castelló a Tarragona, el tren Sagunt-Sogorb-Terol, la N-232 Barranc de la Bota- Masia de la Torreta i fins a Morella Sud, la prolongació de la A7 o els accessos ferroviaris al Port.

En la missiva els populars assenyalen que "no estarem en aqueixa reunió, sinó treballant en favor d'uns pressupostos que contribuiran a crear més de 50.000 noves ocupacions a la Comunitat Valenciana i per considerar que si, efectivament, en aquest moment hi ha una discriminació negativa cap a la província de Castelló, és justament des del govern del Consell que vostè empara".

 

Pujar