29 de novembre de 2020 29/11/20

La Diputació reforça la seua projecció turística a Londres i trasllada l'oferta de Castelló a operadors i mitjans de comunicació britànics

La Diputació reforça la seua projecció turística a Londres i trasllada l'oferta de Castelló a operadors i mitjans de comunicació britànics - (foto 1)
  • La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha encapçalat una delegació castellonenca a la capital londinenca que ha comptat amb representants empresarials de la província

MÉS FOTOS
La Diputació reforça la seua projecció turística a Londres i trasllada l'oferta de Castelló a operadors i mitjans de comunicació britànics - (foto 2)
La Diputació reforça la seua projecció turística a Londres i trasllada l'oferta de Castelló a operadors i mitjans de comunicació britànics - (foto 3)
La Diputació reforça la seua projecció turística a Londres i trasllada l'oferta de Castelló a operadors i mitjans de comunicació britànics - (foto 4)

El mercat britànic apareix com un dels grans objectius del Patronat Provincial de Turisme per a captar visitants en el mercat internacional, repte que es veu reforçat amb la posada en marxa d'una segona ruta directa entre Castelló i Londres. La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha encapçalat una delegació castellonenca que el passat 2 de desembre va viatjar fins a Londres de la mà de Turisme Comunitat Valenciana, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, per al desenvolupament d'uns tallers de treball i presentació de la destinació.

Virginia Martí, acompanyada per personal del Patronat Provincial i empresaris del sector turístic de Castelló, va estar present en els ‘workshop' que es van organitzar per a les diferents destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana: Benidorm, Alacant-Costa Blanca, València *Turisme (província), *Turisme València (ciutat de València) i Castelló Mediterrani.

Al costat de Virginia Martí van participar algunes empreses i entitats de la província, com són el Aeroport de Castelló, Introducing Castelló (Club de Producte), Marina D’Or i ZT Hotels. L'objectiu de la delegació castellonenca va ser, com ha destacat Virginia Martí, “establir contactes amb operadors i mitjans especialitzats que permeten establir dinàmiques de col·laboració en el marc de l'obertura d'una nova línia aèria des de Castelló a Londres amb la companyia Wizzair”.

En aquestes trobades es van abordar tant la situació actual com les perspectives de creixement de l'aeroport. En aqueix sentit, cal recordar que aquest dilluns 9 de desembre arranca la nova ruta que connectarà Castelló amb Londres-Luton, la segona que opera amb la capital britànica l'aeroport, que ja disposa d'una connexió amb Londres-Stansted. Amb aquesta segona ruta, Castelló oferirà fins a cinc freqüències setmanals amb Londres.

La diputada provincial destaca la rellevància d'aquesta nova ruta al Regne Unit des de Castelló, “perquè pot servir d'eina per a contrarestar els efectes del brexit i continuar ampliant les estratègies turístiques del Patronat en un mercat de la potència del de les Illes Britàniques”.

En aquesta línia, recalca la importància de la presència de les empreses castellonenques i el Patronat Provincial "perquè s'han pogut establir contactes amb mitjans britànics i posar en marxa dinàmiques de col·laboració en el marc d'obertura de la nova línia aèria”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat per la seua part que la nova ruta que enllaçarà a partir de la setmana vinent l'aeroport de Castelló amb Londres-*Luton reforçarà la connectivitat de la Comunitat Valenciana amb el mercat britànic i contribuirà a l'estratègia impulsada per la Generalitat per a contrarestar els efectes del brexit.

Encara que València i Alacant són les principals destinacions d'aquest mercat en la Comunitat Valenciana, Martí considera que la província de Castelló “ho té tot per a poder seduir-los, perquè al nostre clima, les nostres fantàstiques platges i la nostra oferta d'interior s'uneixen productes com són els festivals i propostes culturals i gastronòmiques que tenen un gran camí per davant per a continuar creixent a nivell internacional”.

La nova ruta a Londres-Luton ha sigut possible gràcies al segon pla de posicionament de l'aeroport de Castelló a Europa, promogut per la Generalitat, que també ha possibilitat una connexió a Viena, que arranca el 30 de març, i una altra a Marsella, que arranca el 14 d'abril. A més, Aerocas adjudicarà aquest mateix mes altres tres rutes que s'han aconseguit a través del pla de creixement de l'aeroport.

El propi president de la Generalitat, aquesta mateixa setmana, va destacar la labor que està desenvolupant Aerocas i va enaltir el procés de transició dut a terme fins a assumir la gestió de l'aeroport, "garantint el normal funcionament de la infraestructura". En aquest sentit, Ximo Puig assenyala la "gestió responsable" de l'aeroport per part de l'actual Govern valencià, que està possibilitant el seu desenvolupament. Prova d'això, és que, amb data 30 de novembre, ja s'ha superat el registre de passatgers de tot 2018.

Pujar