26 de novembre de 2020 26/11/20

La Diputació invertirà 70.000 euros a 2020 per a realitzar 13 actuacions arqueològiques a la província de Castelló

La Diputació invertirà 70.000 euros a 2020 per a realitzar 13 actuacions arqueològiques a la província de Castelló - (foto 1)
  • El projecte que compta amb un major pressupost, 20.000 euros, és el de la consolidació del jaciment dels Morrones a Cortes de Arenoso

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat recientment el programa d'actuacions arqueològiques i de consolidació de jaciments a la província per a 2020, el pressupost de la qual ascendeix a 70.000 euros.

Són un total de 13 actuacions que es realitzaran sota la direcció del Servei d'Arqueologia, que té entre les seues funcions la d'excavació i conservació dels jaciments de la província. Els treballs es realitzaran a Cortes de Arenoso, Cabanes, Montán, Vinaròs, Serra d’Engalcerán, Zucaina, Borriol, Benafer, Benicàssim, Castelló, Fonts de Ayódar, Vilafamés, Cinctorres i Argelita. 

El projecte que requereix una major inversió és el de la consolidació del jaciment dels Morrones a Cortes de Arenoso, el pressupost dels quals és de 20.000 euros. A més del personal del Servei d'Arqueologia, participarà en aquestes labors mà d'obra contractada i estudiants en pràctiques curriculars o extracurriculars de les universitats que tenen conveni de col·laboració amb la Diputació: UJI, Universitat de València i Universitat Polítècnica de València.

Per a realitzar tots aquests projectes s'ha sol·licitat la pertinent autorització a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat que el nou equip de govern té entre els seus objectius futurs el de potenciar el Servei d'Arqueologia de la Diputació perquè “per a mirar al futur, és important que sapiem d'on venim, i a la província de Castelló es pot realitzar una gran labor en  matèria d'estudis de jaciments arqueològics”.

Pujar