elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació col·labora amb el Col·legi d'Advocats per a estendre a tots els ciutadans de la província l'assessorament sobre reclamacions hipotecàries

La Diputació col·labora amb el Col·legi d'Advocats per a estendre a tots els ciutadans de la província l'assessorament sobre reclamacions hipotecàries
  • La institució provincial aporta 12.000 euros perquè les oficines obertes a Benicarló, Borriana, Castelló, Onda, Vila-real i Vinaròs puguin atendre qualsevol ciutadà domiciliat en algun dels 135 municipis de la provincia

La Diputació de Castelló ha donat el vistiplau a un conveni amb el Col·legi d'Advocats i els ajuntaments de Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, Vila-real i Vinaròs relatiu a la prestació d'un servei d'assessorament i mediació en les reclamacions hipotecàries contra l'habitatge habitual. L'objectiu de l'acord, com destaca la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, és que en aquestes sis oficines es pugui atendre les tramitacions que sol·liciti qualsevol ciutadà domiciliat en un dels 135 municipis de la província.

La proposta de conveni, que ja ha estat ratificada per la Junta de Govern, cerca “reforçar el treball que realitzen els advocats en aquestes sis oficines, locals que han estat aportats per cadascun dels sis municipis citats, perquè el servei d'assessorament sobre un tema tan sensible com és el dels conflictes amb les hipoteques pugui arribar a tots els ciutadans de la província, independentment de si resideixen o no a la ciutat on es presta el servei”, destaca Patricia Puerta. La subvenció aconsegueix els 12.000 euros i es destina a les despeses derivades de la labor de dotze lletrats del Col·legi d'Advocats de Castelló.

La crisi econòmica que ha afectat el país els últims anys ha provocat que algunes famílies s'enfrontin amb problemes a l'hora d'atendre els préstecs hipotecaris sobre l'habitatge habitual, la qual cosa ha portat a buscar diferents camins per a la resolució de conflictes. Així, el Col·legi d'Advocats va promoure ja la formalització de línies de col·laboració amb els ajuntaments de Benicarló, Borriana, Castelló, Onda, Vila-real i Vinaròs, l'objecte dels quals era l'habilitació, en dependències municipals, d'un servei d'assessorament i mediació en les reclamacions hipotecàries contra l'habitatge habitual.

Els ajuntaments han aportat en aquest sentit locals amb els seus propis recursos personals, la cobertura administrativa de les funcions derivades de la recepció de peticions d'accés al servei, l'establiment de sistemes de cita prèvia i la tramitació de comunicacions i notificacions. El Col·legi d'Advocats, per part seva, assumeix la prestació de l'assessorament jurídic i de mediació entre les persones deutores dels préstecs hipotecaris i les seves respectives entitats creditores.

La Diputació de Castelló, amb aquest conveni, assumeix com a fi pròpia garantir els principis de solidaritat i equilibri intermunicipals. Per això, promou una línia de col·laboració provincial amb el Col·legi d'Advocats i els ajuntaments dels sis municipis que han habilitat les oficines. Patricia Puerta recalca que “volem garantir l'accés al servei d'assessorament i mediació de totes aquelles persones que el precisin, independentment del municipi de la província de Castelló en què es trobin domiciliades”. Amb això, la corporació provincial pretén garantir la universalització de l'accés, per la ciutadania provincial, al servei afavorit pel Col·legi d'Advocats en col·laboració amb les corporacions locals.

Pujar