elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló farà de connexió entre l’Ajuntament de Ribesalbes i la Generalitat per a accelerar la finalització de la residència local

La Diputació de Castelló farà de connexió entre l’Ajuntament de Ribesalbes i la Generalitat per a accelerar la finalització de la residència local
  • La vicepresidenta Patricia Puerta destaca la voluntat de l’equip de govern progressista de potenciar els serveis públics com a antídot per a revertir el problema del despoblament

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló farà de connexió entre l’Ajuntament de Ribesalbes i la Generalitat per a accelerar la finalització de la residència local - (foto 2)
La Diputació de Castelló farà de connexió entre l’Ajuntament de Ribesalbes i la Generalitat per a accelerar la finalització de la residència local - (foto 3)

La Diputació de reivindicarà davant la Generalitat Valenciana la petició de l’Ajuntament de Ribesalbes de que es finalitzen les obres de la futura residència local. Així s’ha compromés la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, amb l’alcalde, César Pallarés, en una visita recent a aquesta localitat de la Plana Baixa per a conéixer la realitat dels serveis socials de la localitat. Per a això assumirà el paper d’intermediària entre el consistori i la Conselleria de Polítiques Inclusives amb l’objectiu que “aquesta demanda història siga una realitat com abans”.

Puerta ha destacat que “l’obra està executada en part des de fa molts anys però cal encara una forta inversió per a acabar de condicionar les instal·lacions i que siguen aptes per a l’ús com a residència”.

La Diputació, doncs, serà qui servirà d’enllaç amb l’administració autonòmica perquè exercisca les seues competències, complete els treballs de construcció i active aquest servei que “sense cap dubte beneficiarà a moltíssimes persones i crearà nous llocs de treball a la zona”. Amb aquest suport a l’Ajuntament la vicepresidenta vol deixar clar que “aquest equip de govern progressista veu en la potenciació dels serveis públics una manera de revertir el problema del despoblament que afecta les zones interiors de la província”.

En la visita, la pròpia vicepresidenta ha estat als peus de l’estructura de l’edifici que en un futur haurà d’acollir la residència. Posteriorment, Puerta s’ha desplaçat a la unitat de conciliació familiar del municipi i també al club de la tercera edat, on ha pogut conversar amb les persones usuàries per a polsar la seua opinió i recollir les propostes de millora “que ens ajuden a millorar el servei”.

La ruta per l’interior provincial va seguir a Fanzara, on la titular de Benestar Social va poder visitar el club de la tercera edat i el servei de promoció de l’autonomia personal junt amb l’alcaldessa de la localitat Mari Luz Ortells. En el primer cas, el col·lectiu de persones jubilades ha pogut adquirir nous equipaments per a la seu amb una subvenció de la Diputació, mentre que en el cas de l’anomenada ‘unitat de respir’ compta amb el suport econòmic de la institució per a la prestació del servei. la prestació del servei.

Pujar