29 de novembre de 2020 29/11/20

La Diputació de Castelló i el Col·legi de Treballadors Socials promouran polítiques de sostenibilitat en el món rural

La Diputació de Castelló i el Col·legi de Treballadors Socials promouran polítiques de sostenibilitat en el món rural - (foto 1)
  • La vicepresidenta Puerta anuncia que en 2020 es reprendrà la Xarxa de Qualitat i Innovació Social per a diagnosticar els problemes de cada zona

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló i el Col·legi de Treballadors Socials promouran polítiques de sostenibilitat en el món rural - (foto 2)

La vicepresidenta de la Diputació, Patrícia Puerta, ha rebut al president del Col·legi Oficial de Treballadors Socials de Castelló, Jaume Agost, qui ha mostrat la disposició de l'ens col·legial a treballar de manera conjunta amb la institució provincial per a promoure iniciatives de sostenibilitat social, sobretot en les poblacions de menys de 20.000 habitants i de caràcter rural. L'objectiu és implementar de manera urgent la prestació dels serveis socials, programes de tipus econòmic, de foment de l'ocupació, ambientals, educatius i de salut. Són accions que poden resultar molt útils a l'hora de lluitar contra la despoblació i que segons ha assenyalat vicepresidenta “van en la línia de les prioritats que impulsa l'equip de govern de la nova Diputació”.

El president del Col·legi Oficial de Treballadors Socials, que ha acudit a la reunió acompanyat per la integrant de la seua junta directiva, Anna García, ha destacat la importància que es preste una correcta atenció a les persones de manera individual o en comunitat, per a fomentar l'autonomia personal i configurar xarxes relacionals fortes que resulten útils en situacions de vulnerabilitat. Són mesures que considera que han d'estar relacionades amb la creació de noves formes de treball en el sector de la cura de les persones.

D'altra banda, Jaume Agost ha qualificat de molt bona notícia el fet que en 2020 la Diputació vaja a reprendre la Xarxa de Qualitat i Innovació Social, una decisió que segons Puerta s'adopta des del convenciment que “constitueix una eficaç eina de diagnòstic sobre el territori, amb la qual es poden identificar els principals problemes de cada zona”.

A més, Agost proposa que l'entitat provincial promoga la visibilització de bones pràctiques en els serveis socials a les comarques de Castelló mitjançant l'edició d'una revista tècnica o amb la convocatòria d'uns premis sobre bones pràctiques professionals.

Pujar