30 de novembre de 2020 30/11/20

La Diputació de Castelló i AVANT treballaran de manera coordinada contra la despoblació per a evitar duplicitats i racionalitzar les inversions

La Diputació de Castelló i AVANT  treballaran de manera coordinada contra la despoblació per a evitar  duplicitats i racionalitzar les inversions - (foto 1)
  • Transmetran a les conselleries la necessitat d'aplicar en l'àmbit rural les excepcions legals que ja s'apliquen en altres països del nostre entorn per a afavorir la creació d'activitat econòmica

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló i AVANT  treballaran de manera coordinada contra la despoblació per a evitar  duplicitats i racionalitzar les inversions - (foto 2)
La Diputació de Castelló i AVANT  treballaran de manera coordinada contra la despoblació per a evitar  duplicitats i racionalitzar les inversions - (foto 3)

La Diputació i la Generalitat Valenciana treballaran de manera coordinada per a frenar la despoblació a la província de Castelló. Així s'ha acordat en la reunió que han mantingut el president de la institució provincial, José Martí, i la directora general de l'Agència Valenciana contra la Despoblació (AVANT), Jeannette Segarra. Del que es tracta és d'evitar duplicitats i racionalitzar al màxim els recursos públics que cada administració invertisca en aquesta matèria.

A partir d'aquesta primera trobada entre Martí i Segarra, tots els mesos se celebrarà una reunió entre el departament de Desenvolupament Rural de la Diputació i AVANT en la qual es plantejaran els problemes que es vagen detectant en l'àmbit rural per a traslladar-los a les diferents conselleries. L'obertura d'aquest canal de comunicació està orientada a la millora de la legislació que s'aplica en l'àmbit rural i al desbloqueig de determinades situacions que limiten les seues possibilitats de desenvolupament econòmic.

Sobre aquest tema, Martí ha assenyalat que “hem de mirar-nos en l'espill dels països del nostre entorn en els quals, des del màxim respecte a la llei i a les garanties mediambientals, s'apliquen excepcions que afavoreixen la generació d'activitat econòmica i fixen població al territori”.

El president creu que “en els xicotets pobles d'interior sembla raonable flexibilitzar determinades exigències legals que impedeixen l'obertura d'empreses i la creació d'ocupació”. “Del que hem de ser conscients”, afegeix, “és que certs preceptes sanitaris o mediambientals plenament justificats en altres àmbits, deixen d'estar-ho en zones rurals si impossibiliten l'obertura d'una explotació agropecuària o la construcció d'un magatzem per a una empresa”.

La Diputació i AVANT també treballaran per a identificar totes les localitats que a la província de Castelló es troben en risc de despoblació a fi que puguen beneficiar-se de les polítiques que s'implementen per a posar fre a l'èxode rural.

En la reunió celebrada en la seu de Presidència de la Diputació Provincial també han participat el diputat provincial d'Acció contra la Despoblació i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i l'adjunt a la directora general de l'Agència Valenciana contra la Despoblació, Evaristo Martí.

Pujar