26 de novembre de 2020 26/11/20

La Diputació abona els 5,6 milions d’euros del Fons de Cooperació als municipis de Castelló

La Diputació abona els 5,6 milions d’euros del Fons de Cooperació als municipis de Castelló - (foto 1)
  • El president de la institució, José Martí, destaca que l’arribada d’aquests recursos suposaran “un baló d’oxigen” per als ajuntaments durant l’emergència sanitària de la COVID-19

Els municipis de Castelló han rebut aquesta setmana la pràctica totalitat dels 5,6 milions d'euros amb els quals la Diputació Provincial participa en el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat. A data de hui, totes les localitats que han obtingut el vistiplau del Consell en complir les seues obligacions pressupostàries han ingressat la seua part corresponent, amb un total de 5,4 milions euros transferits. L'import restant s'efectuarà quan les localitats en espera complisquen amb tots els indicadors.

El president de la institució, José Martí, s'ha felicitat pel que considera “un baló d'oxigen” per als ajuntaments, que ara “disposaran de major liquiditat per a poder fer front a les adversitats de l'emergència sanitària de la COVID-19”.

Martí s’ha expressat així al recordar que “tenim el paper d’estar al costat dels nostres pobles, com així ho estem demostrant cada dia escoltant les seues demandes i ampliant les ajudes directes i l’autonomia municipal”.

A banda de l’aportació de la Diputació, el Consell doblarà aquesta quantia fins a arribar als 11,2 milions. El president ha assegurat que estem davant “d’una bona notícia” perquè “en els moments més difícils és quan majors ajudes necessiten els nostres municipis. Puc dir que va pagar la pena la dedicació i les moltíssimes hores invertides per a enllestir el pressupost de 2020 per a dotar de majors recursos als nostres pobles”. En situacions com la que vivim actualment, ha dit, “és quan es veu que és d’allò més necessari que els consistoris disposen de més recursos per a donar batalla des de primera fila als problemes de la societat”.

LA REDEFINICIÓ DEL PRESSUPOST DE 2020, EN MARXA

Cal destacar que l’equip de govern de la Diputació està ja immersa en la redefinició, partida per partida, de l’actual pressupost per a proveir de recursos el pla de xoc que haurà de reactivar l’economia provincial i donar resposta a les necessitats socials de la ciutadania castellonenca.

Martí ha agraït la celeritat del personal funcionari, dels caps de servei i del diputat d’Hisenda, Santi Agustí, perquè aquest nou pressupost estiga enllestit el més prompte possible.

Pujar