elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diego d'Onda, únic representant de Castelló al Mundial de PIlota

Diego d'Onda, únic representant de Castelló al Mundial de PIlota
  • 6 dones i 11 homes representaran a la Comunitat entre el 27 de març i l'1 d'abril al X Campionat del món.

MÉS FOTOS
Diego d'Onda, únic representant de Castelló al Mundial de PIlota - (foto 2)
Diego d'Onda, únic representant de Castelló al Mundial de PIlota - (foto 3)
Diego d'Onda, únic representant de Castelló al Mundial de PIlota - (foto 4)
Diego d'Onda, únic representant de Castelló al Mundial de PIlota - (foto 5)

 

El cos tècnic de la Federació de Pilota Valenciana, amb Vicent Molines, Juanma Garrido i Arnau Oliver, ha fet pública la llista de convocats i convocades per al X Mundial de Pilota, que es celebrarà a la localitat d'Alzira entre el 27 de març i l'1 d'abril.

Després dels entrenaments celebrats durant els mesos de febrer i març a les instal·lacions de Massamagrell i Bonrepòs i Mirambell amb els jugadors i jugadores inclosos en la llista de preselecció, el cos tècnic ha confeccionat la relació definitiva de 6 dones i 11 homes que representaran a la Comunitat en la cita mundialista.

La composició de la llista és la següent:

NOM I COGNOMS LOCALITAT DATA NAIX. EDAT

Victoria Díez Sanjuán València 19/10/01 21 anys

Mar Giménez Gascó Bicorp 10/07/00 22 anys

Ana Puertes Espadas Beniparrell 24/08/99 23 anys

Amparo Martí Palanca Moncada 12/07/99 23 anys

Irene Badia Peris Massamagrell 22/11/03 19 anys

Mónica Moya Caballero Massamagrell 23/03/94 28 anys

Francesc Xavier Puchol Cataluña Vinalesa 15/09/91 31 anys

Rodrigo Sebastiá Alonso 'Pere Roc II' Benidorm 20/3/93 29 anys

Nacho Chacón Dalmau Beniparrell 03/03/89 34 anys

Marc Giner Giner Murla 14/05/98 24 anys

Josep Roig Oliver 'Conillet' Orba 02/08/96 26 anys

Sacha Kruithoff Perelló Orba 13/03/98 25 anys

Víctor Bueno Gimeno Meliana 11/12/90 32 anys

Diego López Fernández “Diego d’Onda” Onda 27/09/03 19 anys

José Luis Calvo Segura Benidorm 24/11/99 23 anys

Adrián Benito Toledo Quart de Poblet 31/10/90 32 anys

Carlos Salelles Sorolla Oliva 22/02/02 21 anys

Per a Vicent Molines, màxim responsable tècnic, la selecció "és la màxima representació internacional dels jugadors i jugadores de la nostra terra".

"Des de fa més de 10 anys, la Federació de Pilota Valenciana està realitzant un grandíssim treball en les seleccions de jovens oferint periòdicament al llarg de l'any entrenaments, encontres, exhibicions, etcètera, per proporcionar un conjunt d'experiències i coneixements tant tècnics com tàctics; i, per altra banda, la participació en campionats europeus que donen la possibilitat d'amidar-se amb altres seleccions", ha explicat Molines.

"S'està creant una estructura perquè els nostres jugadors i les nostres jugadores adquirisquen un bagatge en les modalitats internacionals amb l'objectiu d'accedir a la selecció absoluta amb criteris contrastats i assegurant el relleu generacional amb garanties".

"Per tant, s'estableix un camí d'accés a la selecció absoluta que beneficia al grup, lliure de pressions i de descrèdits de qualsevol tipus, que només mira per interessos individuals, cap a la Federació o al cos tècnic", ha afegit.

"Les modalitats del mundial són les llargues -la modalitat reina-, el joc internacional i el one wall. A més, s'afegeix la modalitat autòctona que en el cas d'este Mundial és el frontó. Esta modalitat té l'objectiu de ser donada a conèixer a la resta de seleccions; per tant, cal fer-la accessible i facilitar-ne el seu joc, el que supose no dur quasi proteccions, baixar el pes de la pilota o reduir les dimensions de la canxa", ha continuat Molines.

Sobre la preparació de la cita, ha incidit en que "la data del mundial ha condicionat tota la planificació -preparació, quantitat i dia d'entrenaments, preselecció...- perquè, actualment, estan a ple rendiment les lligues professionals i de clubs, i els jugadors i jugadores estan centrats i centrades en competicions de molta rellevància pel seu futur, que comporta una gran exigència de rendiment".

"El llistat està configurat per persones que tenen una experiència prèvia en competicions internacionals i que sempre han volgut formar part de la selecció. Doncs, hui és presenta un llistat dels jugadors i jugadores que, malgrat els diversos inconvenients, tenen molta il·lusió i accepten la responsabilitat i el repte de fer un bon paper en el Mundial", ha finalitzat.

El X Mundial de Pilota, que presentarà un rècord de participació amb 21 seleccions, arrancarà el dilluns 27 de març a Alzira amb la gala inaugural. Dimarts i dimecres competiran les modalitats de joc internacional i frontó, mentre que el dijous entraran en acció les llargues i el one wall. La cita es tancarà dissabte amb la final de llargues i la gala de lliurament de trofeus.

Les seleccions participants són: Australia, Equador, Colòmbia, Quèbec, Mèxic, Països Baixos, Bélgica, Anglaterra, França, Portugal, Euskadi, Quèbec, Italia, Argentina, Veneçuela, Puerto Rico, l’Uruguai, Paraguai, Xile, Costa Rica i Comunitat Valenciana.

Diego serà un dels jugadors més importants en la modalitat regna del Mundial, les LLARGUES, perquè ja en l'últim europeu es va consolidar com el millor jugador del campionat.

El jugador d'ONDA comenta que "és un gran orgull que el cos tècnic haja apostat per ell, i que intentarà donar el millor de si mateix per a retornar amb títols la confiança depositada".

Diego serà el primer jugador de la localitat, en tota la història, que participe en un MUNDIAL DE PILOTA i des del CLUB PILOTARI ONDA “mostren una gran satisfacció i tot el suport perquè el nostre jugador puga triomfar en aquest Mundial, igual que l'està fent en la seua trajectòria professional com pilotari”.

 

Pujar