elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau un clan familiar que va realitzar una onada de robatoris en habitatges de Borriana

Cau un clan familiar que va realitzar una onada de robatoris en habitatges de Borriana
  • En els registres, la Guàrdia Civil va trobar joies, monedes històriques, mòbils i 21.000 euros en metàl·lic

MÉS FOTOS
Cau un clan familiar que va realitzar una onada de robatoris en habitatges de Borriana - (foto 2)

La Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha dirigit un operatiu realitzat el dimarts 18 de gener de l'actual en la localitat de Borriana i voltants, en coordinació amb efectius de l'ARS de la Guàrdia Civil de València, en el marc de l'Operació “PIATRA”, en les quals es venia investigant nombrosos robatoris en habitatges de la localitat de Borriana i voltants ocorreguts durant l'any passat fins a l'actualitat.

Fruit de l'operatiu policial realitzat per més de 60 efectius en coordinació amb el Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Villareal, es va procedir a realitzar quatre entrades i registres simultànies en habitatges de la localitat de Borriana, procedint a la detenció de 10 persones membres d'un clan familiar criminal que es dedicava a cometre de manera reiterada robatoris amb força i amb violència en habitatges.

En els registres practicats es van aprehendre gran quantitat de joies d'or, rellotgeria, monedes d'or i històriques valorades en més de 80.000 euros, 15 telèfons mòbils, 21.000 euros aproximadament en metàl·lic, 2 balances de precisió per a pesar l'or, aparells electrònics entre altres efectes i diversos vehicles d'alta gamma

Als 10 detinguts se'ls imputen els següents delictes:

Pertinença a Grup Criminal, Blanqueig de capitals, 16 delictes de Robatoris amb força i amb violència ocorreguts en la localitat de Borriana i localitats pròximes.

De les investigacions realitzades, durant més de 4 mesos i dirigides pel Jutjat d'Instrucció 3 de Villareal, s'han obtingut proves i evidències de l'existència d'aquest Grup Criminal que es coordinava per a cometre els robatoris amb força i amb violència.

Modus operandi
Els ara detinguts durant el dia marcaven les portes dels domicilis amb “paperets blancs” per a saber rutines dels habitants i quan no anaven a estar a casa; durant la nit, mitjançant escalament, fracturaven portes i finestres dels terrats dels habitatges, registrant totes les dependències, forçant les caixes fortes, emportant-se en la majoria dels casos els diners en metàl·lic, les joies, rellotges i efectes de xicoteta grandària que trobaven.

En l'Operatiu han participat membres de l'Equip Patrimoni UOPJ Guàrdia Civil de Castelló, la Unitat de Seguretat Ciutadana USECIC de la Comandància de Castelló, la Unitat d'ARS de València i de la Companyia de la Guàrdia Civil de Borriana.

Els detinguts i les diligències van ser entregats en el Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Villareal, dictant-se per l'Autoritat Judicial, presó per a 4 dels detinguts.

Els efectes recuperats seran exposats en la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, concretament en l'Equip de delictes contra el Patrimoni de la Unitat Orgànica de Policia Judicial, per al reconeixement per part dels denunciants, durant els dies 26 al 28 del present mes, i en horaris compresos entre les 09,00 i 14,00 i de 15,00 a 20,00 hores.

Pujar