elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desenes de conductors queden atrapats en camins i túnels de Castelló

Desenes de conductors queden atrapats en camins i túnels de Castelló
  • Els bombers rescaten a última hora de la vesprada a 8 persones

Les intenses pluges que ha deixat la gota freda que aquest divendres ha agranat Castelló de sud a nord han deixat a desenes de conductors atrapats en els seus vehicles quan creuaven guals, túnels o camins rurals que s'han negat.

És el cas de les 8 persones, entre ells dos xiquets, que han hagut de ser rescatats pel Consorci Provincial de Bombers a última hora de la vesprada. Afortunadament tots han sigut trets en bones condicions.

També a última hora de la vesprada la Policia Local de Vila-real ha rescatat a una mare i el seu fill, que havien quedeu atrapats en l'aigua d'un barranc que donava al camí Cabezol del municipi.


No han sigut els únics rescats, també al matí els bombers del Consorci han tret de l'aigua als ocupants d'un camió i una furgoneta de repartiment que havien quedat atrapats en camins rurals de la Plana Baixa. Han sigut dos dels cinc vehicles que han sigut rescatats pels bombers. El més problemàtic ha sigut el cas del camió atrapat per l'aigua en un barranc entre Nules i Moncofa, en el camí Caminàs.


Però les principals ciutats tampoc s'han escapat d'aquest fenomen. I és que un vehicle ha quedat completament cobert per l'aigua en el túnel de l'entrada de Vila-real i en el túnel de Ronda Nord de Castelló dos vehicles més, entre ells un taxi, han quedat surant en l'aigua després d'endinsar-se en la zona inundada. Afortunadament tots sense conseqüències físiques per als ocupants.


Ja a la nit, les pluges s'han desplaçat fins al nord de la província, on han hagut d'intervenir en nous rescats, com el d'un conductor atrapat a Benicarló.

En total, i fins a les 21 hores, han participat en 14 rescats. Una dotzena han sigut vehicles atrapats per l'aigua, d'on s'ha rescatat a disset persones, entre elles alguns menors.

Els altres els rescats han sigut en habitatges. En el cas d'una d'elles, una dona d'avançada edat, després del rescat ha hagut de ser traslladada a centre de salut de Borriana per a revisió mèdica.


En total, els bombers han realitzat una quarantena de serveis per pluges durant la jornada del divendres, la majoria a la comarca de la Plana Baixa. Entre ells, nombrosos acovardisques a Moncofa, Nules, Vila-real, Les Alqueries, Borriana, Almassora, Almenara i Onda. En aquest sentit, els bombers han hagut d'acudir per exemple a una residència de Borriana i a un col·legi d'Almassora.

Pujar