elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Denuncien una nova agressió a un funcionari de presons a Albocàsser

Denuncien una nova agressió a un funcionari de presons a Albocàsser
  • CSIF lamenta que la falta de funcionaris "es fa evident" i l'incident coincideix amb el trasllat de 26 funcionaris de Castelló a altres presons del país

La Central Sindical Independent i de Funcionaris informa d'un nou capítol de violència en l'establiment penitenciari d'Albocàsser. Es tracta de l'enèsim incident registrat en els últims mesos i ha tingut lloc a les 12.30 hores d'aquest dimarts, 4 de febrer, en el mòdul 13 del Centre Penitenciari de Castelló II, segons han explicat en un comunicat.

"Els funcionaris de servei han observat una discussió entre interns que s'ha produït al pati i han intervingut, com estableix el protocol, perquè l'incident no anara a majors". Ho han sufocat, detallen, aïllant a l'intern més agitat de la resta de la població reclusa, i tractant de calmar-li fins a l'arribada del Cap de Serveis.

“És en el moment en què es procedirà a fer-li l'escorcoll reglamentari quan el reu es nega, abalançant-se sobre els funcionaris, soltant punyades, puntades, i espentant al cap de Serveis que rep un fort colp a l'esquena” expliquen. Un funcionari rep una punyada en la cara, i a un altre li estripa el jersei i la camisa demostrant important agressivitat. “Davant el caire i la gravetat de la situació ha sigut necessari reclamar la presència de més funcionaris de la resta de mòduls del centre per a poder reduir a l'intern i traslladar-lo al Departament d'Aïllament” prossegueixen.

Aconseguit aquest objectiu, s'aconsegueix retornar el centre a la normalitat. “Una vegada més la professionalitat i la ràpida intervenció dels funcionaris ha evitat que l'incident tinguera un nefast desenllaç” – argumenta CSIF- que critica amb vehemència que “aquesta mateixa setmana la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha decidisc traslladar a 26 funcionaris a altres presons de resta d'Espanya perquè creu que en el Centre Penitenciari Castelló II ens sobren efectius”.

Aquest tipus d'incidents són conseqüència de l'escassetat de funcionaris, lamenta la central sindical, i “també estan relacionats amb la nul·la formació que s'està impartint per a afrontar situacions de perill” afigen des del sindicat. Critiquen, a més, que aquest tipus d'agressions “ixen gratis” a l'intern perquè en el col·lectiu segueixen sense ser considerats agents de l'autoritat.

Els problemes del penal de Castelló no es redueixen a l'àrea de vigilància, afig al comunicat. També l'àrea sanitària travessa una situació dramàtica amb tot just tres metges per a una població reclusa de 1.400 interns. “Això provoca deficiències tan greus com que s'haja de repartir la medicació els divendres per a tot el cap de setmana, donant lloc a episodis d'intoxicació que a vegades porten aparellats capítols de violència o la ingesta de colp de tota la medicació posant en risc la pròpia salut dels interns.

CSIF reclama un diàleg efectiu amb l'administració i que les presons de Castelló deixen de ser protagonistes de l'actualitat pels constants incidents als quals s'arriba per una lamentable política de recursos humans.

Pujar