5 de desembre de 2020 5/12/20

El PP demana avançar el Fons de Cooperació per a aliviar l'asfixia del Consell

El PP demana avançar el Fons de Cooperació per a aliviar l'asfixia del Consell - (foto 1)
  • El Grup Popular presenta una moció per a que la Diputació avance el 100% dels fons en el primer semestre i s'atenga a l'interior i als municipis turístics

El Partit Popular en la Diputació Provincial de Castelló reclamarà dimarts que ve en ple el pagament del 100% del Fons de Cooperació als municipis de la província per a garantir la liquiditat que alleuge l'asfíxia del Consell. La proposta, presentada en forma de moció, reclama de la Diputació l'avançament del pagament d'aquest programa de finançament costejat per la Generalitat Valenciana.

“La situació de bloqueig de les inversions està generant greus tensions en les economies de les nostres poblacions, especialment aquelles més xicotetes els recursos de les quals són limitats”. En aquest sentit, “aquesta institució té la capacitat econòmica, gràcies a la bona gestió exercida pel PP durant anys, d'avançar aquests fons als quals més els necessiten”.

Susana Marqués, diputada provincial del PP, ha posat en relleu el bloqueig que el PSOE exerceix a tots els nivells. Les conseqüències “les paguen els ajuntaments, les administracions més pròximes als ciutadans, que són les que resolen els problemes del dia dels nostres veïns”. “Són els consistoris els que es veuen lligats de peus i mans, i que pateixen l'asfíxia d'un Consell i d'un Govern central que anuncia programes i inversions que després incompleix sistemàticament”.

Per aquest motiu, “aquesta institució ha de garantir que pese al càstig reiterat de Sánchez i Puig, la Diputació avança els cobraments per a afavorir als ciutadans”. I amb aquest esperit, la moció del PP planteja avançar el 100% del Fons de Cooperació durant el primer semestre de l'any així com sol·licitar de la Generalitat que a més d'establir un calendari de pagaments “per a complir-lo”, modifique les condicions del citat programa per a beneficiar a les poblacions que ho perceben. En aquest sentit, la proposta planteja que el Consell abone un 75% del Fons de Cooperació en el primer semestre i el restant 25% durant la segona meitat de l'any. I, sobretot, tinga en compte “factors com la despoblació de l'interior o l'increment del cens que registren els municipis turístics durant l'estiu”.

Pujar