elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs defensa posar en valor el sector citrícola després d'una campanya nefasta

Cs defensa posar en valor el sector citrícola després d'una campanya nefasta

    La diputada nacional de Ciutadans (Cs) per la província de Castelló, Sandra Julià, ha defensat, després del balanç de la campanya publicat per la Unió de Llauradors i Ramaders,"posar en valor el sector citrícola i als nostres agricultors". La diputada ha explicat que "el balanç és desolador lloc que hem deixat d'ingressar 279 milions d'euros en una temporada on a més tampoc s'han pogut comercialitzar 700.00 tones de taronges". Per això, Julià ha alçat "la veu d'alarma davant semblant desastre" i ha demanat "el suport de totes les administracions".

    "Acords com el de Sud-àfrica han suposat una estocada quasi mortal a un sector ja de per si mateix abandonat i repudiat pels diferents governs", ha assenyalat la parlamentària i, sobre aquest tema, ha recordat que "Cs no solament va votar en contra de l'Acord Comercial amb Sud-àfrica sinó que des del Congrés hem demanat en reiterades ocasions que s'aplique la clàusula de salvaguarda i el continuarem fent aquesta legislatura". "Igualment, hem sol·licitat preus justos i les mateixes condicions fitosanitàries per als nostres productes, encara que de moment sense èxit", ha lamentat la diputada

    Així mateix, "des de Cs volem conéixer en quines condicions concretes s'ha pactat el tractat de la Unió Europea amb Mercosur", ha informat Julià, al mateix temps que s'ha preguntat per "les mesures específiques que s'implantaran per al control de plagues vingudes de Sud-amèrica, perquè hui dia només es poden combatre amb productes químics prohibits a la UE".

    En definitiva, la parlamentària ha assegurat que "sinó volem que l'agricultura desaparega, hem d'escometre reformes serioses i profundes que garantisquen la competitivitat d'un sector clau per a la nostra província que, de moment, ni la Generalitat ni el Govern d'Espanya han valorat com es mereix".

    Pujar