29 de novembre de 2020 29/11/20

El PP defensa l'autonomia dels ajuntaments per a frenar la pandèmia

El PP defensa l'autonomia dels ajuntaments per a frenar la pandèmia - (foto 1)
  • Presenten una iniciativa al Senat per a que els municipis utilitzn tot el superàvit en lluitar contra el COVID-19, así com que s'activen mesures de liquiditat urgents

El Partit Popular ha presentat al Senat una iniciativa per a garantir autonomia als ajuntaments per a actuar contra la pandèmia. “Ens trobem en un moment dramàtic en el qual és necessari garantir als municipis liquiditat i cobertura per a lluitar contra el COVID-19”.

Salomé Pradas, secretària del Grup Parlamentari Popular al Senat, reclama per a Castelló “l'oxigen que done alé als nostres alcaldes”. “No és admissible que en un escenari tan crític com l'actual s'exigisca el compliment d'una sèrie de paràmetres econòmics quan el prioritari és salvar vides”.

Precisament amb aquesta prioritat “treballem des del Partit Popular”. “És fonamental que es realitzen test massius a tota la població, amb prioritat per al sector sanitari i els professionals d'activitats essencials. Perquè no s'entén que passat un mes des del decret d'estat d'alarma encara hui estiguem esperant aquestes mesures que són bàsiques per a acabar amb el virus”.

Per a aconseguir-ho, des del PP, ha assenyalat Pradas, “hem exigit a Pedro Sánchez que permeta utilitzar el 100% del superàvit municipal en la lluita contra la pandèmia”. I que aquesta opció no repercutisca en la regla de despesa ni en l'estabilitat pressupostària. “Si hi ha un moment d'urgència, és aquest. I qualsevol acció que ajude a frenar el nombre de víctimes i els contagis, s'ha d'activar”.

Així mateix, ha explicat la senadora, “hem reclamat el pagament dels 700 milions de l'IVA de desembre de 2017 dels ajuntaments que serien de gran utilitat en la lluita contra la pandèmia”. A aquesta iniciativa se suma “una bateria de mesures extraordinàries que creem han d'activar-se per a injectar liquiditat als ajuntaments. És el moment de donar oxigen als qui estan en la primera línia de gestió i garantir que els seus recursos aniran destinats íntegrament a garantir la salut dels seus veïns”.

Pujar