elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 65% de les declaracions de la renda de Castelló ixen a retornar

El 65% de les declaracions de la renda de Castelló ixen a retornar

  Els castellonencs presentaran 325.244 declaracions de la renda a la província de Castelló i el 65,45% s'estima que eixiran a retornar.

  Així ho ha explicat la consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha destacat des de Vila-real que s'han presentat un 1,4% més de delaraciones que en 2022. 212.821 d'elles s'espera que isquen a retornar per un import total de 152 milions.

  Merino també ha subratllat que des que es va posar en marxa el passat 3 de juny el servici d'atenció presencial de la campanya de la Renda 2023 s'han presentat un total de 880 a la província de Castelló, la qual cosa suposa quasi 98 rendes per dia.

  La consellera ha visitat el punt d'atenció presencial de Vila-real, una de les 62 Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari de la Comunitat en les quals s'està prestant el servici d'assistència de la Declaració de la Renda 2023 fins al pròxim 1 de juliol.

  En els 68 punts habilitats en la Comunitat Valenciana per a la presentació de la declaració de la renda s'han tramitat ja 6.382 declaracions enfront de les 6.309 de la campanya anterior, la qual cosa suposa un augment del 1,16%.

  En termes globals de la Comunitat Valenciana, s'estima la presentació de 2.636.858 de declaracions, de les quals s'espera que un 63% donen dret a devolució per un import total estimat de 1.197 milions d'euros.

  El triple de punts d'atenció que l'any passat: On estan?
  Durant la visita a les instal·lacions de l'Oficina Liquidadora de Vila-real, la titular d'Hisenda ha ressaltat que enguany es tripliquen els punts d'atenció presencial de la declaració de la renda distribuïts per tota la Comunitat, ja que es compta amb 68 punts enfront dels 25 de la passada campanya.

  D'esta manera, es posa en relleu la proximitat de l'Agència Tributària Valenciana amb els contribuents per a ajudar-los en l'elaboració i presentació d'este impost.

  En este sentit, des del passat 3 de juny i fins al pròxim 1 de juliol, l'ATV oferix, en col·laboració amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), el servici d'atenció presencial, gratuïta i personalitzada.

  En concret, a la província de Castelló es presta esta assistència en la delegació de l'ATV a Castelló de la Plana (Plaza Tetuan, 38), així com en deu oficines liquidadores situades en els municipis d'Albocàsser, Llucena, Morella, Nules, Orpesa, Sant Mateu, Segorbe, Vila-real, Vinaròs i Viver.

  Estes oficines tenen atribuïdes funcions de gestió i liquidació dels impostos sobre Successions i Donacions i sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, per la qual cosa disposen de personal especialitzat en matèria tributària i els mitjans necessaris per a prestar este servici.

  Cal recordar que per a confeccionar la declaració de la renda a través d'este servici presencial és necessari demanar cita prèvia, que estarà disponible fins al 28 de juny. Es pot sol·licitar a través de la pàgina web de l'AEAT, emprant l'App 'Agència Tributària', en els números 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servici automàtic les 24 hores), o de dilluns a divendres, de 9.00 hores a 19.00 hores, en el 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada).

  La consellera ha estat acompanyada en la seua visita per la directora de l'Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz; el titular de l'Oficina Liquidadora de Vila-real, Guillermo Corró, el registrador de la propietat de Nules en representació de les Oficines Liquidadores de la Comunitat Valenciana, Alberto Adán i el degà autonòmic del Col·legi de Registradors de la Comunitat Valenciana, Carlos Orts.

   

  MÉS FOTOS
  El 65% de les declaracions de la renda de Castelló ixen a retornar - (foto 2)
  El 65% de les declaracions de la renda de Castelló ixen a retornar - (foto 3)
  Pujar