24 de novembre de 2020 24/11/20

CSIF: 'Hi ha pobles sense metge per Nadal perquè Sanitat es nega a cobrir les substitucions'

  • El sindicat posa l'exemple de Figueroles on les 'mesures d'estalvi' els priva de les visites generals i també del pediatre

El sindicat CSIF denuncia que seguint instruccions de la conselleria de Sanitat, la direcció dels centres de salut estan imposant mesures de suposat estalvi que porten negar la substitució de facultatius llevat que aquest de baixa més d'un 50% de la plantilla. "Una aberració" que en opinió de la Central Sindical deixarà fins i tot sense servei sanitari a localitats com Figueroles, col·lapsa les consultes de pediatria a l'Alcora o deixa sense zelador algun al Centre de Salut de Vinaròs.

La central sindical explica que des del passat més de novembre al Centre de Salut de l'Alcora hi ha un metge menys dels necessaris perquè no s'ha substituït una incapacitat temporal, de manera que els pacients han de repartir-se entre els 5 metges restants. A més del malestar que genera al pacient l'atenció per part de metges diferents cada dia, quan un d'ells ix de guàrdia tampoc se li substitueix, agreujant més aquesta caòtica situació. En el cas de Pediatria, la no substitució d'una baixa fa que en la consulta del pediatre que queda, "es hacinen 38 pacients citats, més els pacients que acudeixen sense cita, més els pacients del pediatre que no està", critica CSIF.

Figueroles, sense metge ni pediatre i dependent de l'Alcora, passarà les pròximes setmanes sense atenció, encara que és alguna cosa freqüent. A aquestes deficiències habituals se suma ara la trava de Sanitat secundada per la Gerència del Departament de Salut de Castelló: no substituir el personal si almenys queda un 50% de la plantilla a qui poder sobrecarregar de treball.

Aquesta situació és traslladable, segons CSIF, a altres punts de la geografia castellonenca amb diferent abast. Així per exemple, al Centre de Salut de Vinaròs, no hi ha zelador en decidir la direcció no cobrir els permisos reglamentaris en aquestes dates. Segons el parer de CSIF "la nostra Sanitat no deixarà d'empitjorar fins que els ciutadans no fem veure als dirigents de la conselleria que són només gestors i no amos dels nostres diners, el dels pacients i els seus impostos".

Pujar