elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La crisi de Marie Claire travessa la frontera i un poble de Terol demana ajuda

La crisi de Marie Claire travessa la frontera i un poble de Terol demana ajuda
  • Un municipi aragonès commina als governs valencià i aragonès a unir-se per a resoldre el problema

El conflicte pel tancament de la centenària empresa tèxtil Marie Claire de Vilafranca del Cid ha travessat la frontera.

I és que la crisi que pot originar el tancament de l'empresa, de la qual viuen 300 famílies, afectarà a tots els municipis de la zona, tant els castellonencs com els de la veïna Teruel.

Una crisi que pot estendre's tant per les comarques dels Ports i el Maestrat en la part castellonenca com en el Maeztrazgo turolense i castigant a una zona sense tot just indústria i en lluita contra la despoblació.

Així, el poble aragonès de la Iglesuela del Cid ha emès un comunicat en el qual fan costat a la veïna Vilafranca i demanen als governs autonòmics d'Aragó i la Comunitat Valenciana “que treballen units per a eixir de la crisi de Marie Claire”.

“30 famílies del municipi depenen de la pervivència de la tèxtil”, expliquen des del consistori turolense, que demanen a tots dos governs que treballen “de forma unida i coordinada per a portar avant plans de revitalització i reconversió industrial de l'interior tant de Terol com de Castelló que permeten mantenir la població i donen estabilitat laboral”.

Així, demanen “explorar noves vies de finançament que permeten mantenir oberta la tèxtil vilafranquina” i mostren el seu suport a la manifestació convocada pels sindicats aquest divendres a Vilafranca.

Cal recordar que la Generalitat va injectar en els últims anys 21 milions d'euros en l'empresa per a assegurar el seu manteniment en aquest territori de l'interior, que ara està en qüestió amb la presentació del temut ERE.

Pujar