elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Coves de Vinromà encén la foguera de Sant Antoni i reparteix prop de 1.400 coquetes

Les Coves de Vinromà encén la foguera de Sant Antoni i reparteix prop de 1.400 coquetes
  • L'entrada de cavalls fins a la plaça Espanya arrossegant la càrrega que conforma la foguera ha estat un dels moments més vistosos de la festa

MÉS FOTOS
Les Coves de Vinromà encén la foguera de Sant Antoni i reparteix prop de 1.400 coquetes - (foto 2)
Les Coves de Vinromà encén la foguera de Sant Antoni i reparteix prop de 1.400 coquetes - (foto 3)

Les Coves de Vinromà ha viscut la festivitat de Sant Antoni celebrant les tradicions del ròssec, la crema de la foguera i el repartiment de la coqueta, una jornada organitzada per la Colla de Cavallistes amb la col.laboració de l’Ajuntament que ha estat marcada per l'elevada participació i el protagonisme dels animals.

Així mateix, a les 09.00 hores genets i cavalls han sortit cap a la zona de Les Fontanelles per a recollir el ròssec que conforma la foguera. De fet, un dels moments més vistosos ha estat l'entrada dels vora 30 cavalls pel Raval de València, que conduïts pels seus amos han arrossegat la càrrega i han desfilat fins a la plaça Espanya.

Els actes festius de la vesprada s'han concentrat en aquesta mateixa plaça, on a les 19.00 hores veïns i visitants s'han congregat per a beneir els seus animals, veure cremar la foguera i recollir les coquetes i un got de xocolata calenta.

La jornada ha continuat amb un sopar popular, que ha reunit a més de 250 comensals en la Pista Ravaleta. Seguidament, la música de la discomóvil Disconectar ha amenitzat la nit.

Aquesta celebració també compta amb la col·laboració de l'Associació de Mestresses de Casa, l'Associació de Pensionistes i Jubilats La Covarxinense i la Caixa Rural les Coves.

Pujar