elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís valora positivament les propostes dels agents socials a les meses de diàleg de la Diputació de Castelló

Compromís valora positivament les propostes dels agents socials a les meses de diàleg de la Diputació de Castelló
  • Garcia advoca per actuar dins del "marc competencial de la institució" i destaca les demandes en "inversió en infraestructures sostenibles i de cures" i digitalització del sector públic i privat

El grup Compromís a la Diputació de Castelló ha valorat molt positivament el resultat de les nou meses de diàleg convocades per l’ens supramunicipal durant aquesta setmana. Per al seu portaveu, Ignasi Garcia, “aquestes reunions han sigut una mostra més de la voluntat del nou equip de govern d’obrir la institució a tota la societat castellonenca, que ha d’estar tan unida per encarar la reactivació de la quotidianitat com ho ha estat durant la quarantena”.

Garcia ha destacat tres punts del diagnòstic que els diversos agents socials han posat sobre la taula: “primer, la necessitat d'activar l'obra pública verda i vinculada al sector de les cures; segon, la necessitat d'acabar amb l'escletxa digital a l'interior; i, tercer, que la Diputació ha d'exercir ara més que mai les seues competències com ajuntament d'ajuntaments i ha de donar suport als consistoris més menuts perquè puguen garantir els serveis mínims a la seua població”.

El diputat de la coalició valencianista s’ha fet ressò de la petició del sector empresarial de les comarques de Castelló, que veuen la necessitat que les administracions invertisquen en infraestructures sostenibles. Concretament, Garcia ha dit que, en aquest sentit, “cal seguir les línies de la Comissió Europea respecte al que ha anomenat ‘green recovery’ o recuperació verda”, que vincula aquestes inversions a la lluita contra l’emergència climàtica mentre s’estimula l’ocupació i el consum en terminis curts de temps”.

Pel que fa a la igualtat territorial de les comarques d’interior, Garcia ha recollit la demanda dels seus comerços i micropimes, que reclamen suport en la digitalització dels negocis i en l’establiment de la venda en línia dels seus productes i serveis. “Aquesta reivindicació ve aparellada normalment amb la manca de formació en competències digitals que patix tant el sector privat com el públic i que, durant el confinament, ha suposat que tant empreses com ajuntaments hagen pogut exercir les seues tasques dins d’una relativa normalitat o no”, ha explicat.

Per últim, i en aquesta mateixa línia, Garcia ha manifestat que en aquestes circumstàncies “la Diputació ha de fer-se forta en el seu marc competencial i assegurar la igualtat territorial de totes i tots els habitants de les comarques de Castelló”. En eixe sentit, ha dit, “insistim que hem de deixar de veure aquesta casa com una mera repartidora de diners i que la Diputació ha de coordinar-se amb ajuntaments i institucions amb més capacitat pressupostària per no deixar enrere les administracions locals més menudes”.

Pujar