26 de setembre de 2020 26/9/20

Compromís recolzarà el manifest en contra del traçat de la línia de Molt Alta Tensió de la Plana-Morella

Compromís recolzarà el manifest en contra del traçat de la línia de Molt Alta Tensió de la Plana-Morella - (foto 1)

    Ignasi Garcia, portaveu de Compromís per Castelló, ha afirmat: "Aquest traçat proposat per la Red Elèctrica afecta llocs emblemàtics com ara la Serra de Borriol, Vilafamés o la mola d'Ares entre altres i també travessa zones, sense respectar la distància mínima, on viu gent, i això suposa exposar-los a les afeccions negatives com els camps electromagnètics".

    Compromís junt amb la resta de partits que mantenen l'Acord del Grau s'uneix al manifest signat el 19 de juliol a Atzeneta del Maestrat contra el traçat de la línia de Molt Alta Tensió de doble circuit de 400 kV per connectar la subestació de Morella amb la de la Plana (Almassora), que a més, també té una incidència negativa en el terme municipal de Castelló. Qualsevol traçat tindria un enorme impacte negatiu sobre el patrimoni cultural i l'entorn natural, de gran valor paisatgístic i ecològic. Aquests patrimonis, tant el cultural com el mediambiental, són la riquesa més gran de les nostres comarques, essent la base sobre la qual s'assenten els desenvolupaments econòmic i turístic.

    Garcia ha conclòs dient: "no aporta beneficis socials, mediambientals ni econòmics als municipis i tan sols es justifica des del punt de vista del negoci de les elèctriques. Nosaltres estem al costat de la gent, del nostre patrimoni cultural i no com fan altres, dels interessos de les grans empreses elèctriques".

    Pujar