27 de novembre de 2020 27/11/20

Compromís reclama a Rajoy i Ciutadans que aclarisquen quina serà la seua postura davant el magatzem Castor

Compromís reclama a Rajoy i Ciutadans que aclarisquen quina serà la seua postura davant el magatzem Castor - (foto 1)
  • El senador Jordi Navarrete recorda que el futur govern i els que, en teoría, serien els seus socis ''han de fer públiques les seues intencions''

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha exigit tant a PP com a Ciutadans que "facen públic el seu posicionament davant un projecte de tal envergadura com és el Castor, que va causar tremolors i inquietud en la població del Maestrat i Montsià i que ha d’aclarir imminentment el seu futur".

Navarrete ha recordat que serà durant aquest segon semestre de l'any quan l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) lliurarà l'estudi sol·licitat per ENAGAS, que permetrà disposar d'una base al Govern sobre la qual poder prendre una decisió sobre el futur del magatzem Castor. "Per aquest motiu veiem inajornable que es parle del projecte Castor, ja que la gent te dret a saber si entre les properes polítiques de liberals i conservadors es va a materialitzar el tancament o si posaran al servei del país una infraestructura inestable que pot crear terratrèmols, més inquietud i disgustos a la població", ha dit.

A Compromís no li extranyarien més moviments estranys amb aquest projecte que ja va ser abonat al seu promotor i concessionari de forma exprés pel PP després de la renúncia a la concessió del seu anterior titular. "Tot i la complexa situació i dels dos inequívocs informes tant de l'Institut Geològic Miner i el del Geogràfic que van vincular terratrèmols amb la planta, veiem com l'Estat ha demorat el seu desmantellament a l'espera d'informes privats, deslegitimant als nostres científics i supeditant la tranquil·litat de la gent a altres interessos, quan amb els terratrèmols no ha de jugar-se, tan sols cal veure els recents efectes a Itàlia".

Compromís al Senat té clar que amb la hibernació ha arribat la tranquil·litat i s'han acabat els tremolors, motiu suficient per donar una solució definitiva a Castor, que ha de passar pel desmantellament del dipòsit submarí, la planta terrestre i el reaprofitament dels materials que siga possible. "Treballarem, preguntarem i insistirem des del Senat fins que això siga un fet", ha conclòs.

Pujar