29 de setembre de 2020 29/9/20

Compromís exigeix explicacions al Govern després de la sentència del Suprem que declara nul el projecte de la variant de l'N-340 en el Maestrat

    La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries perquè el Govern explique el projecte de la variant de la carretera N-340 al seu pas pel Maestrat després de la sentència del Tribunal Suprem que declara nul el projecte.

    Tot i les denúncies el govern de Mariano Rajoy va construir una carretera entre Peníscola i Vinaròs incomplint els requisits legals necessaris. Segons la sentència del Tribunal Suprem no va haver-hi submissió a informació pública de la relació de béns i drets afectats per l'expropiació, ocupació temporal i imposició de servituds.

    Sorlí ha demanat al Govern que indemnitze adequadament als propietaris afectats per les expropiacions tal com arreplega la llei i preguntat sobre els plans de l'executiu després d'aquesta sentència que no permet recurs: "El Govern ha de complir escrupolosament la llei i pagar el que els correspon als veïns afectats".

    La diputada de Compromís també ha lamentat que el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna "torne a visitar Castelló en un acte propagandístic del Govern i que no aclarisca com pensa resoldre les irregularitats de l'N-340 ni si alliberarà de peatges l'AP-7 per a reduir els terribles índexs de sinistralitat de l'N-340".

    Pujar