elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana explicacions pel mal servei d'internet a les comarques d'interior

Compromís demana explicacions pel mal servei d'internet a les comarques d'interior
  • La coalició arreplega d'afectats en el Maestrat la seua “estranyesa” en què mentre es desplega el 5G en grans municipis i de costa internet funcione tan malament en els xicotets pobles

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, preguntarà pels motius pels quals es funciona tan malament el servei d'internet en xicotetes poblacions d'interior. “Ens va estranyar que quan el país fa gala d'impulsar el 5G com a panacea de tot desenvolupament imaginable en múltiples qüestions, arguments ja sostinguts amb el 3G i el 4G, els veïns situats en masies i nuclis urbans ens estiguen denunciant les constants dificultats d'emprendre i realitzar serveis turístics, artesanals o industrials per la mala qualitat d'Internet”, com ocórrer estos diez a Xert i Anroig.

Així el senador valencianista sol·licitarà conèixer quins controls s'estan realitzant per a evitar que aquests fets ocórreguen, per la possible relació entre la implantació de la nova tecnologia i les denúncies veïnals, així com per les actuacions iniciades o queixes rebudes en els departaments de Consum. “No és de rebut que les operadores estiguen beneficiant-se d'ajudes i diners públics per a estendre el seu negoci mentre la bretxa es fa més gran en les zones rurals, en risc de despoblació i d'interior. Les operadores han incomplit la seua paraula reiteradament d'acostar a nombrosos nuclis de l'Estat la fibra i la cobertura”, ha assenyalat.

El senador de Compromís ha reclamat al Govern que reoriente les polítiques del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital per al desplegament del 5G amb 4.000 milions d'inversió per a les operadores cap a l'arribada de noves tecnologies al món rural. Per a Mulet “les operadores tenen un marc fet a la seua mesura, amb amplis terminis per a explotar les concessions, amb una legislació a mesura i un govern que atén aquestes grans empreses i no als interessos generals dels ciutadans del país”.

Mulet ha recordat que la trista realitat són les reclamacions dels usuaris, els talls en el subministrament per tota la geografia, hores perdudes parlant amb màquines, servei i atenció al client pèssims, pujades de tarifes unilaterals i unes paraules molt diferents dels fets, per la qual cosa ha reclamat que aprenguen dels seus errors i invertisquen els diners a corregir els desequilibris que les operadores, i unes polítiques territorials en matèria de telecomunicacions, han provocat al nostre país. “No desplegaran el 5G en el món rural, on alguns municipis en el millor dels casos segueixen amb 2G. Per què hauríem de creure'ls ara si mai fan el que diuen?”, s'ha preguntat el senador valencià.

 

Pujar