elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana a la Diputació que faça accessibles tots els edificis i dependències que són de la seua propietat

Compromís demana a la Diputació que faça accessibles tots els edificis i dependències que són de la seua propietat
  MÉS FOTOS
  Compromís demana a la Diputació que faça accessibles tots els edificis i dependències que són de la seua propietat - (foto 2)

  "Fiqueu-vos a la pell d'una persona amb mobilitat reduïda o amb alguna deficiència visual i es donarà compte del difícil que és circular per aquesta plaça". Aquesta és la denúncia que ha traslladat la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) al portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, sobre les deficients condicions d'accessibilitat que reuneix la plaça on està ubicat l'Espai d'Art Contemporani, una plaça la titularitat és de la institució provincial.

  Segons han explicat des COCEMFE i ha pogut comprovar el propi diputat, la plaça és plena de barreres arquitectòniques i obstacles per a persones que pateixen algun tipus de problema de mobilitat o visual. "És un perill fins i tot per a pares que porten els seus fills en els cotxets o per a la seguretat dels xiquets que juguen a la plaça", ha destacat el diputat Xavier Trenco. "És cert que hi ha rampes però cap amb passamans que servisca d'ajuda per poder pujar o baixar de la plaça; també és necessària alguna altra rampa, per exemple en la part que dóna al carrer Sant Domènec ". Així mateix, Trenco adverteix que l'estany que envolta a l'edifici de l'Espai 'tampoc té cap barana de protecció, segons han denunciat alguns usuaris a COCEMFE.

  Per aquest motiu, Compromís ha presentat una petició a la Diputació perquè els edificis o instal·lacions que siguen de la seva propietat "estiguen adaptats per a tothom: crec que és una reivindicació justa", ha conclós Trenco.

   

  Pujar