1 de desembre de 2020 1/12/20

Clavell (PP) reclama test i protocols per a tornar a les aules de forma segura

Clavell (PP) reclama test i protocols per a tornar a les aules de forma segura - (foto 1)
  • Reclama una Selectivitat comuna per a tota Espanya i exigeix contar amb els recursos necesaris “per a que ningú es quede arrere”. “Amb mentires no superarem la pandèmia”

Tornar a les aules “només serà segur si es realitzen test a tots els centres i si es confia en els docents com els professionals que millor coneixen a l'alumnat”. Així ho va exposar ahir el diputat nacional del PP, Óscar Clavell, a la ministra d'Educació, Isabel Celaá, en el si de la comissió d'Educació celebrada en el Congrés.

“El PSOE ha abandonat el vaixell de l'educació. No hi ha rumb ni criteri, només el caos. I en aquest desgovern cada comunitat autònoma marca les seues pròpies normes perquè el Govern d'Espanya és incapaç de fixar un rumb”.

El diputat nacional per Castelló va exigir a Celaá “estar a l'altura de les necessitats de milions d'alumnes”. Els recursos no poden limitar-se a donacions, “com ha ocorregut amb els dispositius que ha anunciat que repartirà en la seua lluita contra la bretxa digital i que arriben a menys d'un 0,25% dels estudiants”.

Per a això, “es pot fixar en el model del Partit Popular, en el pressupost de 2018 que vostés continuen gestionant perquè han sigut incapaços d'aprovar un propi, i que reserva 1.500 milions per a beques”. Però això sí, va postil·lar Clavell, “sense enganys, perquè anunciar que ampliaran les beques quan la concessió de les mateixes s'estableix per la renda de l'any anterior és un brindis al sol”.

*Clavell va reivindicar una prova de selectivitat única per a tota Espanya. “És el moment de posar fi a les desigualtats per territoris i establir una EBAU única que establisca uns criteris uniformes per a tot l'alumnat”. I fer-ho “amb agilitat, perquè la seua única solució ha sigut crear una taula de treball després de dos mesos del decret d'estat d'alarma”.

Per a Clavell, “l'educació és la clau del futur i solo amb implicació i convicció, amb un criteri homogeni i amb un protocol clar, de la mà dels sindicats que ja han denunciat que han sigut totalment ignorats, aconseguirem superar aquesta pandèmia amb la garantia que els nostres estudiants acudeixen a les aules de manera segura. És necessari que l'educació entre a formar part ja de la Taula per la Reconstrucció”, ha considerat el diputat del PP.

Pujar