elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Clavell: "El PSOE vulnera la llibertat per a elegir centre educatiu"

Clavell: "El PSOE vulnera la llibertat per a elegir centre educatiu"

    La nova llei d'Educació, la Llei Celaá, que el Govern d'Espanya treballa en fase d'avantprojecte és una “mostra més de com el PSOE vulnera la llibertat de les famílies per a triar centre educatiu”. Així ho ha considerat el diputat nacional del PP, Óscar Clavell, qui ha anunciat la presentació d'esmenes per part del PP per a garantir “la defensa de les famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual i el seu dret constitucional a triar el centre on desitja que desenvolupen els seus estudis”.

    La decisió del Govern de Pedro Sánchez d'avançar en la tramitació d'una llei que pretén tirar el tancament als centres d'Educació Especial “és una involució en la formació d'aquests alumnes i un atemptat contra la seua llibertat d'elecció”. El Partit Popular “ja va presentar en el Congrés el passat 5 de març una Proposició No de Llei per a garantir als pares i mares amb fills en centres d'Educació Especial el dret a triar entre un centre d'aquestes característiques o un ordinari, així com va plantejar la supressió del límit d'edat en el procés de matrícula”.

    No obstant això, assenyala Clavell, “el PSOE ha fet cas omís no ja a les propostes presentades, sinó cosa que és més greu, ha ignorat a les famílies i als docents implicats en aquests ensenyaments que han alçat la seua veu per a clamar contra una tramitació amb la qual pretenen emmordassar-los”.

    Des del Partit Popular, Clavell ha recolzat el manifest formulat per la Plataforma Educació Inclusiva sí, Especial TAMBÉ. “Aprofitar l'estat d'alarma per a callar als qui han tot de dir en aquest assumpte és demostrar quin és el tarannà de l'esquerra, el de la imposició i el pensament únic”. “Per part nostra, continuarem defensant a les famílies, exigint al Govern del PSOE que les escolte i protegisca, perquè per damunt del seu criteri polític està el dret a triar i al fet que pares, mares i professionals siguen escoltats”.

    Pujar