21 de setembre de 2020 21/9/20

Ciutadans dóna suport al sector citrícola e insisteix en activar la cláusula de salvaguarda

Ciutadans dóna suport al sector citrícola e insisteix en activar la cláusula de salvaguarda - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ciutadans dóna suport al sector citrícola e insisteix en activar la cláusula de salvaguarda - (foto 2)
  Ciutadans dóna suport al sector citrícola e insisteix en activar la cláusula de salvaguarda - (foto 3)

  Ciutadans (Cs) a la província de Castelló s'ha reunit amb la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per a mostrar-los el suport del partit en les seues reivindicacions i en la defensa de la taronja. Així, la diputada nacional per Castelló, Sandra Julià, acompanyada per representants de Cs de la majoria dels municipis afectats, ha assegurat, després de la trobada, que "Cs ja va votar en contra de l'Acord Comercial entre Sud-àfrica i la Unió Europea, però desgraciadament aquest es va posar en marxa per la irresponsabilitat d'altres partits com a PP i PSOE. No obstant això el nostre compromís és ferm i continuarem insistint-li al Ministre d'Agricultura perquè active la clàusula de salvaguarda". "Els nostres cítrics s'estan morint i qui té el paella pel mànec mira cap a un altre costat", ha postil·lat la diputada, qui ha anunciat que "Cs participarà en les manifestacions del dilluns perquè des del minut un hem estat al costat del sector".

  En aquest sentit, la parlamentària ha advertit que "si no actuem ja, podem estar assistint a la ruïna definitiva d'un sector que a més de ser mitjà de subsistència per a moltes famílies, forma part de la nostra cultura". "Així, en Cs estem a favor de la competència com a benefici per al consumidor, però sempre que les regles del joc siguen iguals per a tots i aquest no és el cas", ha assenyalat Julià.

  Finalment, la diputada i membre de la Comissió d'Agricultura en el Congrés per Cs ha subratllat que "aquest problema encara que és nou solo ha fet que agreujar un sector que viu una crisi continuada des de fa anys per la seua falta de competitivitat i la passivitat de les administracions".

  Pujar