21 de gener de 2021 21/1/21

Ciutadans demana solucionar la "precarietat econòmica" del Torn d'Ofici

Ciutadans demana solucionar la "precarietat econòmica" del Torn d'Ofici - (foto 1)
  • El diputat Vicente Fernández lamenta que “la Conselleria de Justícia ha tornat a enganyar a aquests professionals amb un reglament fake"

El portaveu de Justícia de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Vicente Fernández ha demanat “solucionar la precarietat econòmica dels advocats de Torn d'Ofici”. Davant les protestes per les males condicions que pateixen aquests lletrats, Fernández ha manifestat que “és un despropòsit que un servei bàsic per als ciutadans com és la Justícia Gratuïta s'haja de prestar en cafeteries o en despatxos pasteres, o que fins i tot aquests demoren la seua presència davant els Jutjats en les guàrdies per haver de desplaçar-se més de 100 quilòmetres”. 

En opinió del diputat per Castelló “el problema de fons és sempre el mateix, ha de garantir-se que els Lletrats i Procuradors adscrits al Torn d'Ofici siguen degudament remunerats i la seua important labor professional siga reconeguda sense ambages pels Òrgans de Justícia i per la Conselleria”. “Ser un professional diligent hui costa diners a molts professionals, que sovint treballen gratis, per exemple quan recorren en reforma un auto”, ha apuntat el portaveu.

Sobre aquest tema, el diputat ha destacat que “des de Cs hem impulsat diverses iniciatives per a dotar als professionals d'importants millores en les seues remuneracions, però lamentablement el Botànic s'ha oposat a totes elles per pur sectarisme i sense cap raó tècnica”. “No obstant això, aquesta actitud no ens estranya quan des de la Conselleria, la senyora Bravo, ha pretés vendre un nou projecte de reglament que ha resultat ser un reglament fake perquè en els Pressupostos de la Generalitat no s'ha dotat de suficients recursos econòmics per a posar-se en pràctica”, ha explicat Fernández.

Pujar