2 de desembre de 2020 2/12/20

L'XI cicle de conferències «La democràcia avuii» analitzarà els reptes ètics que planteja la digitalització de les democràcies actuals

  • El prestigiós pensador contemporani John Keane inicia el cicle amb un debat sobre la intel·ligència artificial

El grup d'investigació d'Ètica Pràctica i Democràcia de la Universitat Jaume I organitza l'onzena edició del cicle de conferències «La democràcia avui» que en aquesta ocasió se centrarà en analitzar els reptes ètics que planteja la digitalització–intel·ligència artificial, Internet de les Coses i Big Data– de les democràcies actuals a través de la reflexió crítica de filòsofs, sociòlegs, pedagogs, politòlegs i economistes, entre altres. Les ponències es realitzaran de febrer a maig a la sala de graus Germà Colón de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

Els ponents que participaran en aquesta edició del cicle de conferències destaquen per la seua especialitat en camps específics relacionats amb la filosofia moral, la teoria política, les polítiques públiques i la intel·ligència artificial.

John Keane (Professor of Politics en la University of Sydney & WZB-Berlin), una de les veus polític-filosòfiques més respectades en el panorama internacional, serà l'encarregat d'iniciar el cicle amb la ponència titulada «La nova era de la revolució de les màquines» el dilluns 10 de febrer de 2020 a les 12 hores. La conferència centrarà la seua atenció en els creixents efectes de la intel·ligència artificial i la robòtica sobre la vida quotidiana. Des d'aquest punt de partida, Keane oferirà una anàlisi crítica de l'actualitat política centrada en com deshumanitza la tecnologia.

Gemma Galdón-Clavell, professora de Sociologia de la Universitat de Barcelona; Jordi Adell, professor de Ciències de l'Educació de la Universitat Jaume I; Anibal Monasterio, professor de Ciències Cognitives i Humanitats en la Universitat del País Basc, i Patrici Calvo, professor de Filosofia Moral de la Universitat Jaume I, seran els convidats de la resta de les sessions del cicle que finalitzarà el 25 de maig.

Pujar