26 de maig de 2020 26/5/20

Castelló lamenta quatre majors morts en residències de la província

Castelló lamenta quatre majors morts en residències de la província - (foto 1)
  • Tres ancians han mort en una residència de Morella i un altre a Vila-real

Les xifres d'afectats per coronavirus a la província de Castelló són més baixes que a la resta de províncies valencianes i també la de residències de gent gran amb contagiats. Però no per ser més baixes són menys dramàtiques: quatre majors han mort ja en residències d'ancians de la província: tres a la residència Sant Joan Baptista de Morella i un altre a la residència Santa Gràcia de Vila-real.

Així ho ha confirmat aquest dilluns la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una roda de premsa en què ha detallat que, en total, a Castelló hi ha set províncies amb casos positius per Covid-19 del total de 69 a tota la Comunitat. Respecte a la província de Castelló, hi ha 50 majors que han donat positiu i altres 14 treballadors que també.

En total, a la Comunitat Valenciana ja són 400 els majors contagiats així com 73 els morts: 45 a Alacant, 24 a València i 4 a Castelló.

Per ciutats, els morts a Alacant han estat 32 a Alcoi, 3 a la Vila. 4 a Alacant, 2 a Petrer, 2 a Onil, 1 a la Nucia i 1 a Callosa; a la província de València han mort 20 ancians a Torrent, 1 a Picanya, 1 a Sedaví, 1 a Teresa de Cofrents i un altre a València; finalment, a Castelló, han mort tres persones majors d'una residència de Morella i una altra de Vila-real.

La consellera ha recordat que en aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari les residències Santa Elena de Torrent, L'Acollida de València, la residència Saba de Requena, DomusVi d'Alcoi, DomusVi Babel (Alacant), Sant Joan Baptista de Morella i la residència Santa Gràcia de Vila-real.

"És molt desigual la situació que presenta cadascuna de les residències", insisteix la consellera, que ha revelat també els treballadors d'aquestes residències que han donat positiu, un total de 112: 71 a València, 27 a Alacant i 14 a Castelló.

Pel que fa als treballadors contagiats, en total han estat 112 (14 a la província Castelló, 27 a la Alacant i 71 a la província de València).

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar