elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Capdevila demana a l'alcaldessa de Vall d'Alba que destine els diners de festes a la recuperació del teixit empresarial local

Capdevila demana a l'alcaldessa de Vall d'Alba que destine els diners de festes a la recuperació del teixit empresarial local
  • La portaveu del grup municipal socialista en la localitat assenyala la importància de donar suport al teixit econòmic de la localitat

El PSPV-PSOE de Vall d'Alba ha demanat a l'equip de govern del Partit Popular que reestructure els pressupostos municipals de l'exercici 2020 perquè les partides corresponents a activitats festives es destinen a la recuperació del teixit empresarial local, a la generació d'ocupació i a la protecció de les persones més vulnerables, amb l'objectiu de minimitzar l'impacte del Covid-19.

La portaveu municipal socialista Estela Capdevila assenyala que els ajuntaments “són la primera línia de foc, com a administració més pròxima al ciutadà, i totes i tots hem de fer un esforç per a ser més útils que mai als nostres veïns i veïnes. Per això, el grup municipal socialista de Vall d'Alba considera urgent que es faça una nova planificació pressupostària atesa la situació d'excepcionalitat en la qual estem”.

Així mateix, Capdevila insta a l'equip de govern que sol·licite a les empreses subministradores una ampliació de la banda ampla de l'accés a internet per a donar més cobertura en tota la localitat. “Esta mesura hauria d'estar acompanyada per una revisió de la connectivitat a les pedanies i la implementació d'un pla que evite la bretxa digital, i donar accés a internet a totes les persones que no tenen actualment, bé per la seua ubicació geogràfica, o bé perquè per problemes econòmics no poden costejar-les, especialment a les famílies que tenen fills i filles en edat escolar i necessiten ara més que mai connexió en la xarxa per a continuar les seues classes virtualment”, ha afegit la portaveu municipal socialista.

Altres mesures proposades pel grup municipal socialista de Vall d'Alba són: la flexibilització del període de pagament de tributs locals, la bonificació o exempció d'estos atesa la situació econòmica dels seus titulars i sol·licitar a la Diputació de Castelló la llicència de la plataforma digital per a celebrar videoconferències “on es puga informar i consensuar les mesures establides per l'equip de govern, ja que una situació sense precedents com esta ho requereix”.

Finalment, Capdevilla ha reiterat que els regidors del PSPV-PSOE a Vall d'Alba, “continuen a la disposició dels veïns i veïnes així com de l'equip de govern, per a ajudar en totes les situacions que siguen reclamades. Això passarà, i junts tirarem avant”.

Pujar